bo grekland hyr hus stoupa mani peloponnesos MM2910

Koppla av och bo i Grekland utan stress och med hemkänsla: hyr hus i Frigano, Stoupa, Mani

Beskrivning

Koppla av och bo ett år i Grekland, Peloponnesos utan stress och med hemkänsla: hyr hus i Frigano, Stoupa, Mani. Ett hemtrevligt hus med en underbar blommande trädgård, havsutsikt, en välkomnande grekisk hyresvärd och trevliga internationella grannar. Ladda med positiv styrka!

”When you leave a beautiful place, you carry it with you wherever you go”- Alexandra Stoddard

Objekt ID: MM2910, ”Spíti chalárosis”, Frigano, Stoupa

”Spíti chalárosis”  (Σπίτι χαλάρωσης) betyder på grekiska ett hus där du kan koppla av. Och här kan du verkligen släppa alla ”måste” för en stund. Underbart litet hus med två bekväma sovrum och ett stort kök/vardagsrum som har utgång till en veranda med havsutsikt.

Perfekt för dig som kan bo i soliga Peloponnesos och jobba eller för dig som vill stanna här för att bevaka ditt husbygge! Ägaren accepterar mindre husdjur. I köket finns tvättmaskin dock ej en diskmaskin, ägaren finns på platsen och kan hjälpa dig med det mesta.

Bokning- och betalningsvillkor

Notera! Huset är uthyrt till 28 february 2025

Uthyrning för minst 6 månader! Huset hyrs under hela året och ägaren föredrar att hyra boendet på 12 månader. Huset värms med hjälp av A/C och en öppenspis i vardagsrummet. I priset ingår WiFi och vattenförbrukning men inte el, ved och städning. Städningen (obligatorisk, en gång per månad) betalas direkt till ägaren och kostar 50€. Elförbrukning betalas varannan månad samt vid utcheckningen.

 • Från 1 oktober till 31 maj: 720 € per månad
 • Från 1 juni till 30 september: 1100 € per månad
 • 12 månaders uthyrning: 850 € per månad

Vid bokningen betalar du en månadshyra i skadedepositionsavgift. Inbetalning sker via banköverföring och är återbetalningsbar om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter återbetalas inte depositionen. Första hyran betalas kontant direkt till ägaren på ankomstdagen. Därefter också kontant varje första dagen i månaden. Innan du checkar ut kollar ägaren husets skick och om allt är i sin ordning återbetalas skadedepositionen på ditt bankkonto.

Nyttig information och länkar:

 • Husstorlek: 85 m2. Två sovrum, ett badrum, kök med vardagsrum
 • Närmaste stränder, tavernor och livsmedelsbutiker: Stoupa (sandstrand) och Agios Nikolaos (stenstrand). Båda ca 1,2 km från huset
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Wi-Fi: uppdateras inom kort
 • Parkering: vid huset, 1 bil
 • Kalamata flygplats: ca 61 km
 • Aten flygplats: 316 km
 • För mer tips om området se våra bloggar: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!

Frigano, Stoupa, Agios Nikolaos, Messinia, Peloponnesos, Grekland

Villaområdet Frigano har en av de bästa lägena i West Mani: lika nära till byn Stoupa som till byn Agios Nikolaos. Du kan faktiskt lämna bilen hemma och ta en promenad genom olivlundarna till båda av de närliggande kustbyarna. Räkna med cirka 40-45 minuter promenad!

Byn Stoupa med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har blivit mer och mer populär som turistmål för småbarnsfamiljer. Stränderna ligger precis vid huvudgatan och är legendariska för alla som gillar solnedgångarna! Lättillgängliga restauranger och kaféer. En mötesplats för lokalbefolkning och turister både under vinter och sommar. Under högsäsongen kan du hyra motor- och paddelbåtar på en av stränderna eller lära dig dyka på den andra stranden som kallas även för ”Zorbas strand”.

Den charmiga och oförstörda fiskebyn Agios Nikolaos brukade kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja. Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola.