byggbar-tomt-pyrgos-7-km-strander-stoupa-utsikt-havet-taygetos ekj1953

Byggbar tomt i Pyrgos 7 km till sandiga stränder i Stoupa. 360 graders utsikt över havet och Taygetos!

Beskrivning

Till salu en stor byggbar tomt i Pyrgos, endast 7 km till sandiga stränder i Stoupa och med enastående vyer över Medelhavet och kustbyarna. Byn ”Pyrgos” kallas (inte utan anledning) för “the balcony of Mani “. Perfekt lokalisering för dig som längtar efter 360 graders utsikt över havet och Taygetos och värdesätter att vara för sig själv men inte för långt borta från butiker och tavernor.

“Earth and sky, woods and fields, lakes and rivers, the mountain and the sea, are excellent schoolmasters, and teach some of us more than we can ever learn from books.”- John Lubbock

Fastighets ID: EKJ1953, Pyrgos, Messinia Mani

370 meter över havet: här kan du blicka över havet, byarna och de stolta bergstopparna! Fastigheten består av två tomter och är totalt på 5025 kvm. Du kan ansöka om bygglov för 200 m2 hus eller husen. Kanske väljer ni en spännande arkitektur som harmoniserar med och utnyttjar potentialen som naturen ger? Vatten och el finns i närheten och platsen, tomten har en fin form och, eftersom det inte finns inplanterade träd så kommer du att ha mycket frihet i att planera husbygget, poolområdet och trädgården.

Topografiska planer och GPS lokaliseringen kan skickas på begäran. För fastighetsvisning krävs legitimation/pass. Behöver du hjälp med husbyggnation, husplanering, ritningar, snickerier och trädgårdsanläggningen? Vi hjälper dig att hitta lojala och pålitliga byggföretag. Nedan några exempel på tidigare genomförda projekt.

Övriga fakta du borde veta om

  • Pris 165000 €
  • Tomt 5025 m2. Fastigheten består av två tomter: E1 och E2. E2 ligger utanför byggzonen och den är ca 236 och E1 ligger innanför byggzonen och den är på 4789 m2 Du kan ansöka om bygglov upp till 200 m2. Maximal höjd är 7,5 meter plus 1,5 meter tak.
  • Närmaste taverna och livsmedelsbutik: Neochori cirka 3,4 km
  • Avstånd till närmaste strand: Stoupa strand cirka 7 km, Pantazi strand cirka 8 km
  • Avstånd till närmaste stormarknad: Ca 5 km
  • Avstånd till närmaste apotek: Ca 5 km
  • Kalamata flygplats: ca 60 km
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Pyrgos, Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Pyrgos (eller Pirgaki), 48 km från Kalamata, är byggt på en kulle – ett naturligt observatorium på 360 meters höjd, på vägen som leder från kustnära Stoupa till andra byar på Taygetos sluttning.  Byn kallas (inte utan anledning) för “the balcony of Mani “. Under det osmanska styret, på grund av dess strategiska position, tog Pyrgos rollen som observatorium för kaptener som bodde i regionen. Byn, med sina gamla pittoreska hus och innergårdar är känd för den magnifika utsikten och för antalet anmärkningsvärda bysantinska och postbysantinska kyrkor.

Cirka 6 km från Pyrgos ligger den oförstörda byn Stoupa med varma somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.Välkommen till det magiska Mani!