digitala-nomader-grekland-mani

Digitala nomader i Grekland? Välkommen till Mani, Agios Dimitrios, Peloponnesos från november till april

Beskrivning

Grekland attraherar många digitala nomader från hela Europa. Mani, Peloponnesos och de charmiga fiskebyarna Agios Dimitrios/Agios Nikolaos och även Stoupa/Kardamyli i Peloponnesos är under vinterperioden ett uppskattat resmål för de som gillar att snorkla, fiska eller vandra och som kan jobba remote. För digitala nomader eller för de som kan jobba utanför kontoret var det nog lite problematiskt att hitta ett bekvämt boendet. Vad behöver en digital nomad? En bra bra internetuppkoppling, en skön uppvärmning under de lite kyligare dagarna och en miljö där man kan kombinera jobb och fritid. Housefinders Peloponnese har det vad en digital nomad letar efter!

Objekt ID: DNP0921, Agios Dimitrios. Från 1 november till 10 april

Under perioden 1 november till 10 april kan vi erbjuda bekväma och moderna lägenheter i anläggningen som ligger 20 meter från den privata stranden. En fast internetuppkoppling ingår i hyran: download 31.18 Mbps och upload 19.37 Mbps och det finns möjlighet att värma boendet med oljeelement eller med A/C.

Vi har fyra lägenheter  (samtliga med havsutsikt) i ett trevligt  tvåvåningshus mitt i en välskött trädgård och med alerta och trevliga hyresvärdar:

  • Nummer 5 Standard, 75 kvm.  Svit med 2 sovrum, för max 4 personer, på andra våningen. Notera:  tillgänglig från november 2022.
  • Nummer 6, 40 kvm. Lägenhet med 1 sovrum, för max 3 personer, på bottenvåningen. 900 euro per månad
  • Nummer 7, 40 kvm. Lägenhet med 1 sovrum, för max 3 personer, på första våningen. 900 euro per månad
  • Nummer 8 Standard, 80 kvm. Svit (med öppen spis) och med 2 sovrum, för max 4 personer, på första våningen. 1400 euro per månad

Samtliga lägenheter har gott om förvaringsutrymmen, tvättmaskin, diskmaskin, fullständig utrustat kök, privat balkong och terrass, eget BBQ område samt egen parkeringsplats. Trädgården kring ditt boende är helt magnifik, designad med kärlek och omtanke, välskött och med ”många privatplatser för alla”. Ekologiska grönsaker (tomater, gurka, äggplanta med mera), kökskryddor (oregano, basilika, mynta med mera) som odlas i köksträdgården är fria att använda för alla gäster! Kommer du under november månad så kan du även testa olivplockning!

Bokningsvillkor

Kortaste vistelsen är 1 månad och internet samt vattenförbrukning ingår i hyran. Övriga kostnader som el och oljeförbrukning samt städning betalas separat och direkt till House Manager.

  • 2 timmars städning en gång per vecka är obligatorisk och kostar 5 euro per timme
  • Varje lägenhet har egen elmätare och det kostar 0,50 euro per KWH
  • Vill du värma lägenheten med oljeelement? Kostnaden är 4 euro per timme

Vid bokning betalar du 25% via bank av den totala perioden du vill hyra lägenheten som skadedeposition. Depositionen får du tillbaka på avresedagen och efter att House Manager kollat lägenheten. Själva hyran betalar du på platsen och kontant direkt till House Manager. Depositionen återbetalas om avbokning sker 21 dagar före ankomst. Därefter återbetalas inte depositionen.

Agios Dimitrios/Agios Nikolaos, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger dessa vackra och oförstörda små fiskebyarna. Perfekt plats för dig som vill lämna stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Dimitrios är en liten by med en liten pittoresk hamn. I antiken var det känt som ”Pefnos” och tillhörde kung Tyndareus. Pausanias berättar om en bronsstaty på en sten i havet, (Dioskuri) som inte bara representerade kungens söner Castor och Pollux men även platsen där Sköna Helena var född. Läs mer under länken här.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste stränderna är Pantazi och Voulimeneas.