fly-vinterklimatet-hyr-plats-solen-stoupa-mani-peloponnesos SA1411

Fly det tuffa vinterklimatet och hyr din plats i solen i Stoupa, Mani, Peloponnesos

Beskrivning

Fly det tuffa vinterklimatet och hyr din plats i solen i Stoupa, Mani, Peloponnesos. Villa ”Timeless” ligger på promenadavstånd till sandiga stränder, tavernor och supermarkets. Fantastisk vy över byn och havet, stor terrass under tak och mysigt BBQ area. Ett vackert stenhus som kan blir din plats i solen från oktober till 1 maj.

Fastighet ID: SA1411, ”Timeless Villa”, Lefktro, Stoupa

Huset  är på cirka 180 m2 och ligger i ett mycket lugnt villaområde och erbjuder dig mycket avskildhet och privatliv även om du har nära till grannar. Smakfull inredning, en stor veranda med utsikt över havet och en innergård med utsikt över olivlundarna.

 • Bottenvåning: ett bekvämt kök med utgång till innergården, ett stort vardagsrum med öppen spis, myshörna och matbord med plats för 6 personer, ett badrum med dusch och ett förvaringsrum. En marmortrappa till övervåningen
 • Övervåning: 2 sovrum (ett med 1 dubbelsäng och ett med 2 enkla sängar) med utgång till terrassen, ett stort badrum med badkar och ett sovrum till med 2 enkla sängar och ett mindre fönster som vetter mot gården

Huset har centralvärme (olja) och husföreståndare kan hjälpa dig att beställa olja och ved till den öppna spisen. I köket finns både diskmaskin och tvättmaskin och i trädgården hittar du en äldre modell av kolgrill.

850 euro per månad + bokningsvillkor

Huset kan hyras på minst 3 månader och under perioden oktober – 1 maj. Vid bokningen betalar du, via banköverföring, en månadshyra i förväg samt en månadshyra i en återbetalningsbar skadedeposition (inga skador: skadedeposition sätts på ditt bankkonto på avresedagen). Hela beloppet är återbetalningsbar om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter ingen återbetalning. Resterande månadshyror måste betalas via banköverföring den första dagen i månaden. I priset ingår  Wi-Fi och vattenförbrukning.

I priset ingår inte städning och förbrukning av el. Husföreståndare kommer att kontrollera elmätaren med dig vid incheckning och vid utcheckning och du betalar direkt till husföreståndaren. Priset för slutstädningen är 150 euros. Även detta beloppet kommer att betalas direkt till husföreståndaren. Vill du ha städning under din vistelse så avtalar du det direkt med husföreståndaren. Priset kommer då ligga på 89 euro per gång.

Nyttig information och länkar:

 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Wi-Fi: Download 29.04 Mbps, Upload 3.10 Mbps
 • Parkering: framför huset eller några meter bort från huset en allmän parkering
 • Närmaste strand: Stoupa ca 1,2 km
 • Närmaste tavernor: ca 1,2 km
 • Närmaste livsmedelsbutik: ca 800 meter
 • Närmaste bussplats: ca 600 meter
 • Kalamata flygplats: ca 61 km
 • Aten flygplats: 3,5 timmar med bil
 • För mer tips om området se våra bloggar: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!

Lefktro, Stoupa, Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. I närheten till Kalogria stranden finns även PADI- dykkurser skola. Här lär dig att dyka i det klara, lugna, strömfria vattnet på Kalogriastranden, en av de mest skyddade vikarna på Manihalvön.