hyr-hus-peloponnesos-upplev-stoupa-mani-LK2107

Hyr eget hus på Peloponnesos, en vecka eller flera månader: upplev det gästvänliga Stoupa i Mani

Beskrivning

Hyr eget hus på Peloponnesos, en vecka eller flera månader: upplev det gästvänliga Stoupa i Mani! Tre charmiga hus byggda i traditionell Mani-stil med enastående lokalisering: 50 meter till sandiga stränder och året-runt öppna tavernor. Perfekt för dig som vill/kan stanna lite längre och erfara solnedgångar på hösten och vintern vid Medelhavet!

“Attitude is a choice. Happiness is a choice. Optimism is a choice. Kindness is a choice. Giving is a choice. Respect is a choice. Whatever choice you make makes you. Choose wisely.”― Roy T. Bennett

Objekt ID: LK2107, ”To spíti sou”, Stoupa

”To spiti sou” betyder ”ditt hem” på grekiska och den välkomnande hemkänslan märks i hela anläggningen. I den välplanerade trådgården växer vindruvor, citroner och apelsiner som gästerna kan använda vid behov.

Anläggningen består av tre bungalows byggda med tjocka stenväggar som kyler ner på sommaren och håller värmen på vintrarna. Varje hus har tvättmaskin, A/C (varmt/kallt), egna täckta terrasser, uteplatser samt välutrustade kök som tillåter dig att tillaga egna måltider. Husen värms med öppen spisar (hyresvärden hjälper dig att köpa ved) och om du skulle tycka att det är inte tillräckligt så anordnar hyresvärden elektriska värmeelement.

 • Spitaki: perfekt för par eller för familjer med upp till två barn. Ett vardagsrum med öppen spis och bäddsoffa som enkelt kan omvandlas till två enkelsängar. Ett sovrum med en stor dubbelsäng och ett badrum med dusch samt ett kök med utgången till egen patio
 • Leda: perfekt för par eller för familjer med upp till tre barn. Ett vardagsrum med öppen spis och  2 bäddsoffor. Ett sovrum med en stor dubbelsäng och ett badrum med dusch. Ett kök med en utgång till uteplatsen
 • Margarita: Perfekt för två par. Ett charmig kök/vardagsrum med utgång till altanen samt med en generös öppen spis. Två sovrum: den ena med King Size säng och den andra med två enkla sängar. Två badrum: den ena med dusch och det andra med badkar

Pris per månad: 1 september/31 maj

Den kortaste vistelse är 3 månader, kan dock diskuteras från fall till fall. I priset ingår WiFi och förbrukning av vatten. Elförbrukning betalas direkt till ägaren och städningen betalas direkt till städpersonalen samt kan bokas på begäran: 10€ per timme. Alla hus har en öppen spis, A/C enheter med varm och kall luft plus elektriska oljeelement. Hyresvärden kan på begäran tillhandahålla en gasolspis. Elräkningen är beroende på hur mycket el man använder, den dyraste notan för Margarita under vinter 2022/23  var 80 euros.

 • Spitaki: 580 €
 • Leda: 600 €. Uthyrd från slutet av november 2024 och för 12 månader
 • Margarita: 610 € . Uthyrd till mitten av november 2024

Vid bokningen betalar du en månadshyra i en återbetalningsbar skadedeposition (inga skador: skadedeposition återbetalas på avresedagen). Samtliga månadshyror ska betalas direkt till ägaren och den första dagen i månaden. Depositionsavgiften är återbetalningsbar om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter återbetalas inte depositionen. Nedan några bilder från Stoupa ”off season”.

Nyttig information och länkar:

 • Internet uppkoppling enligt Speedtest.net: Download 43.19 Mbps, Upload 14.35 Mbps
 • Närmaste strand och tavernor: ca 50 meter
 • Närmaste livsmedelsbutik: ca 80 meter
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • För mer tips om området se våra bloggar: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.