hyr-lagenhet-800-meter-stranden-stoupa-peloponnesos

6 eller 12 månader: hyr lägenhet i toppskick och 800 meter från sandiga stränderna i Stoupa, Peloponnesos

Beskrivning

Vill du bo och jobba från Grekland? Hyr en lägenhet i toppskick på 6 eller 12 månader : endast 800 meter från sandiga stränderna i Stoupa, Peloponnesos! Tre bekväma sovrum, modernt och hemtrevligt kök och vardagsrum samt en veranda med enastående utsikt över Medelhavet och byn.

Ställ undan bilen: promenadavstånd till bagerier, butiker och tavernor. “Sometimes I think there are only two instructions we need to follow to develop and deepen our spiritual life: slow down and let go.”― Oriah Mountain Dreamer

Objekt ID: ST0221, ”Paradise4everybody”, Stoupa

I lägenheten finns plats för 6 personer. Lägenheten ligger på översta våningen, är på 110 kvm och består av:

  • tre sovrum (16 kvm och 15 kvm), varifrån två med havsvyn och utgång till verandan och den tredje med egen balkong och vyn över mäktiga Taygetos. Notera: en av de mindre sovrum kan vitmålas om du så önskar
  • ett badrum med badkar och kombinerad tvättmaskin/torktumlare
  • öppen planlösning köket(med diskmaskin) med utgång till en mindre balkong, vardagsrum med med plats för matbord, bäddsoffa för två samt utgång till verandan

Det finns A/C för både värme och kyla, smart Tv med Netflix, BBQ area på bottenvåningen och bekväm parkeringsplats. För de som har eller kommer att ha besök av mindre barn: det finns en lekplats i trädgården!

Pris i euro och per månad samt betalningsvillkor

Kortaste vistelse är tre månader. Du betalar vid bokningen och via banköverföring en månadshyra i förväg samt en månadshyra i en återbetalningsbar skadedeposition (inga skador: skadedeposition sätts på ditt bankkonto på avresedagen). Hela beloppet är återbetalningsbart om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Avbokar du 30 dagar innan ankomst får du tillbaka skadedeposition. Därefter ingen återbetalning. Kvarstående månadshyror ska betalas via banköverföring den första dagen i månaden.

  • 1 december till 31 maj: 900 euro
  • 1  till 31 augusti: 1200 euro
  • 1 juni till 30 november: 1000 euro

I priset ingår inte förbrukning av el och vatten: du kommer att betala direkt till House Manager mot uppvisade kvitton. Även husstädning (1 gång per månad, cirka 3 timmar och 30 € åt gången) tillkommer och ska betalas till House Manager. NOTERA: uthyrd till 1 december 2021!

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden.

För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!