hyr-semesterlagenhet-stoupa-peloponnesos-sandstrand-medelhavet

Hyr semesterlägenhet i Stoupa, Peloponnesos: bekväm pool och 10 meter från sandstranden

Beskrivning

Parsemester i Grekland? Hyr semesterlägenhet för två i Stoupa, Peloponnesos: bara 10 meter från sandstranden och azurblå smaragdgröna Medelhavet. Strandhuset Sofia erbjuder dig allt du behöver för att koppla av: modern inredning, fräscha stora badrum, bekväma poolmöbler och närhet till tavernor och promenadstigar. Strandhuset är ett gammalt totalrenoverat familjehus som ligger endast 10 meter från en av Peloponnesos vackraste sandstrand. I huset finns fyra lyxiga och rymliga lägenheter.

Objekt ID: UNT1812,”The beach house Sofia”, Stoupa

Samtliga lägenheter har ett sovrum, ett badrum, öppet kök och ett vardagsrum. Lägenheterna är designade för ett par även om det finns möjlighet för ytterligare en gäst över 16 år. Av säkerhetsskäl kan inte hyresvärden ta emot barn eller spädbarn. Lägenheterna är på 40 kvm, har fullt utrustade kök, diskmaskin och tvättmaskin. A/C enheterna finns i vardagsrummen och i sovrummen. Balkongerna har havsutsikt och på baksidan finns en gemensam pool (5 m x 10 m x 1,40 m) samt en stor trädgård med fruktträd. För dig som behöver kombinera semester med lite jobb då och då: WiFi fungerar även vid poolen!

Pris per natt och bokningsvillkor

Den kortaste vistelsen är 7 nätter. Incheckning från klockan 13.00, utcheckning klockan 11.00. Vill du boka avhämtning från flygplatsen i Kalamata? Var vänlig notera att för medföljande tredje person betalar du extra 25 euro per natt.

  • April 135 euro
  • Maj, Juni, September 150 euro
  • Juli, Augusti 160 euro
  • Oktober 135 euro

I priset ingår städning, byte av handdukar och sängkläder två gånger i veckan. Vid bokning betalas en depositionsavgift på 15 % av totalpriset. Betalning sker via banköverföring och är återbetalningsbar vid avbokning senast 21 dagar innan ankomst. Efter 21 dagar tillämpas ingen återbetalning. Resterande belopp betalar ni via kort på platsen.

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!