hyr-stort-hus-stranden-stoupa-peloponnesos-grekland

Hyr ett bekvämt stort hus 150 meter från stranden i Stoupa, Peloponnesos

Beskrivning

Vinter i Grekland? Hyr ett bekvämt och stort hus 150 meter från stranden i Stoupa, Peloponnesos. ”Villa Lakonia” har plats för 6 till 8 personer. Ett perfekt hus för en släktträff! Det finns många promenadsträckor i närheten och huset ligger nära till den välkända, 3 km långa cykelvägen till närliggande charmiga fiskebyn Agios Nikolaos. Nedan bilderna från den omtyckta och en av de vackraste cykelvägarna i Mani som går från Stoupa till den charmerande fiskebyn Agios Nikolaos. Njut av närheten till havet och den spektakulära och berömda himlen över Mani!

“The memories we make with our family is everything.” ― Candace Cameron Bure

Objekt ID: UNT1810,”Villa Lakonia”, Stoupa

“Villa Lakonia” är ett gammalt traditionellt stenhus, restaurerat med kärlek och omtanke samt utrustat med hög standard. Varje rum har egen luftkonditionering och takfläkt. På bottenvåningen hittar du: ett fullutrustat kök (inklusive disk- och tvättmaskin), ett stort vardagsrum, bäddsoffa för två samt en toalett.

På övervåningen finns: två dubbelrum med eget badrum med dusch, ett tvåbäddsrum och ett badrum. Varje rum har A/C  och takfläkt. Privata verandor utanför med marmorbord att koppla av.

Priser i euro och betalningsvillkor

Den kortaste vistelsen under perioden sista oktober till första april är en månad. Pris per månad är 1500 euro och inkluderar el, vatten och WiFi men inte städning. Vid bokning betalas en depositionsavgift på 15 % av totalpriset. Betalning sker via banköverföring och är återbetalningsbar vid avbokning senast 21 dagar innan ankomst. Efter 21 dagar tillämpas ingen återbetalning. Resterande belopp betalar ni via kort på platsen. Nedan december/januari bilder från stranden som är 150 meter från huset.

Nyttig information och länkar:

  • Närmaste taverna: 100 meter, flera vid stranden
  • Närmaste strand: 150 meter, Stoupa strand
  • Närmaste livsmedelsbutik: 800 meter
  • Busshållplats: 500 meter
  • Energicertifikat: uppdateras inom kort
  • WiFi hastighet: uppdateras inom kort
  • För mer tips om området se våra bloggar: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!