koroni-salu-renoverat-hus-havsutsikt-zaga-stranden

För dig som älskar Koroni : till salu ett renoverat hus mitt i byn, havsutsikt, 200 meter till Zaga stranden

Beskrivning

Fastigheten såldes januari 2024

För alla Koroni entusiaster: till salu ett renoverat  hus mitt i byn och med magnifik havsutsikt, ca 200 meter till Zagastranden och promenadavstånd till byns tavernor och butiker. Ett unikt och sällsynt tillfälle: i Koroni går husen i arv och någon chans att bygga mitt i byn finns överhuvudtaget inte! Koroni är ett känd besöksmål, uppskattas av många européer och med vyn från huset kommer du inte att sakna hyresgäster eller vänner på besök. “All the roads you regret for not going to the end represent the alternative lives you have missed!”― Mehmet Murat Ildan

Objekt ID: EKJ1855, Koroni, County

Det charmiga vita huset med grekiskt blå fönsterluckor är ett tvåvåningshus där varje våning har separat ingång samt balkonger. Huset har även en vacker patio med egen trädgård: här kan du leta skydd från solens hetta under citronträdet samt odla bär eller grönsaker.

Förstavåning (74 m2) med klinker i neutrala färgen består av: ett stort vardagsrum/kök med utgång till en terrass, ett sovrum, hall med inbyggda garderober och ett badrum med dusch och tvättmaskin. Vardagsrummet är stort och men en lätthet kan du anordna här separat sovrumshörna för dina gäster.

Andra våningen (91 m2) med trägolv och innertak med synliga balkar består av: ett stort vardagsrum med utgång till en balkon och utsikt över havet, en hall, ett sovrum, en matplats, ett mindre kök, ett badrum med dusch och tvättmaskin. Från denna våningen nås en patio (ca 50 m2) med ett stort citronträd och plats för odling av bär eller kryddor. En egen oas av grönska mitt i byn! I en tillbyggnad och granne med badrummet finns två förrådsutrymmen.

Övriga fakta du borde veta om

  • Byggår: 1900
  • Senaste renovering: 1998 och löpande underhåll igenom åren
  • Energicertifikat: uppdateras inom kort
  • Boyta: 165 m2. 2 sovrum, 2 badrum, 2 kök, 2 vardagsrum
  • Tomt: 120 m2 (ca 50 m2 patio och trädgård)
  • Strand: ca 200 meter
  • Tavernor, supermarket: ca 150 meter
  • Flygplats Kalamata: ca 43 km
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Koroni, Messinia County, Peloponnesos, Grekland

Messinia County består av flertal olika kommuner med små genuina grekiska samhällen, alla väster om Kalamata. Området är omskrivet i Iliaden och en del av platserna är bebodda än idag, som tex Pylos. De populära orterna Koroni, Methoni och Pylos ligger nära och trots de snirkliga vägarna tar det inte särskilt lång tid att ta sig runt den delen av Messinia. Koroni ligger långt ner på västra sidan av Peloponnesos utmed havet. Här finns mysiga tavernor, kaféer, söndagsmarknader med lokala frukter och grönsaker samt den välbesökta vackra sandstranden Zaga beach (Zagastranden) där mirakulöst nog havssköldpaddor fortfarande lägger sina ägg. Stranden i Koroni är ca 3 km lång. Missa inte att planera in ett besök på en medeltida venetiansk borg som ligger ovanför stranden.  En favoritby för många européer.