langtidsuthyrning-hyr-nyrenoverat-hus-grekisk-by-thalames-mani

Långtidsuthyrning: hyr nyrenoverat och charmigt hus i en traditionell grekisk by, Thalames, Mani

Beskrivning

Letar du efter långtidsuthyrning i Mani, Peloponnesos? Hyr ett nyrenoverat och charmigt hus beläget i ett traditionell grekisk by i det vackra Taygetos: välkommen till Thalames, en stolt by med en lång historia bakom sig. Här kan du bo och umgås med både grekiska och utländska grannar, jobba (om du måste) och besöka närliggande historiska byar och vackra stränder. Vem vet hur ett eller två år av boendet i det vackra Mani kan ändra ditt liv?

“You can’t change where you came from, but you can change where you go from here.”― Sarah Addison Allen

Fastighets ID: AM0822, ”Xekourastiko Spiti”, Thalames, Mani

”Xekourastiko Spiti” betyder ”rogivande hus” och det kan vi övertyga dig om att du ska känna i det charmerande gamla huset och byn. Omsorgsfullt renoverat som kombinerar det traditionella huset med modern design och estetik.

Huset har 1 sovrum (16 kvm) med en bekväm dubbelsäng och garderob, en öppen planlösning köket/vardagsrum (24 kvm) med plats för matbord och bäddsoffa. Från vardagsrummet kan du njuta av havsutsikten och de grönskande fikonträden. En liten hall och ett badrum (4 kvm) med dusch: hela våningen är på cirka 45 kvm. Våningen värms och kyls via A/C enheter.

Den trevliga uteterassen med trätak erbjuder dig mysiga stunder även när det regnar och på nedre våningen hittar du en liten tvättstuga med plats för en tvättmaskin.

500 euro per månad + bokningsvillkor

Huset kan hyras på minst 6 månader, ett år eller längre. Kontraktet ska förlängas årligen om både hyresvärden och hyresgästen trivs med varandra. Du betalar vid bokningen och via banköverföring en månadshyra i förväg samt en månadshyra i en återbetalningsbar skadedeposition (inga skador: skadedeposition sätts på ditt bankkonto på avresedagen). Hela beloppet är återbetalningsbart om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter ingen återbetalning. Kvarstående månadshyror ska betalas månad efter månad direkt till ägaren och alltid den första dagen i månaden. I priset ingår vattenförbrukning samt (obligatoriskt) städning varannan månad. I priset ingår inte WiFi (55 € per månad), förbrukning av el och ved till vedkaminen.

Nyttig information och länkar:

  • Energicertifikat: på inkommande
  • Parkering: på torget i byn, ca 75 meter från huset
  • Wi-Fi: Nedladdning 41 Mbps och Uppladdning 1 Mbps
  • Närmaste taverna: ca 0,4 km från huset
  • Närmaste supermarket: Agios Nikolaos ca 10 km, Stoupa ca 12 km
  • Närmaste strand: Pantazi ca 9 km, Stoupa ca 13 km, Oitylo ca 16 km
  • För mer tips om området se våra bloggar: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!

Thalames, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Thalames ligger i den södra delen av Mani, ca 450 meter över havet och för många turister är det en obligatorisk stopplats på vägen från Kardamyli till Lakonien. Enligt fynden som finns i det arkeologiska museet i Kalamata, går grunden till den antika staden Thalamai (som betyder hålighet) tillbaka till neolitisk tid.

Thalames har en åretruntöppen taverna som är känd för den goda maten och familjära servisen av både lokala och utländska gäster. Tre gånger per vecka kommer grönsakshandlare, bröd och fiskförsäljare till byn. En traditionell grekisk by med stolt historia bakom sig, perfekt plats för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig…

Från Thalames har du endast 10 km till stränder och tavernor i Agios Nikolaos och cirka 15 km till den pittoreska byn Oitylo, en av de mest historiska byarna i Inre Mani i Lakonien.