hyr-lagenhet-overvintra-stoupa-mani-havet-stranden-boendet

Övervintra i Stoupa, Mani: skapa oförglömliga minnen, njut av stranden och havet som är dina närmaste grannar

Beskrivning

Hyr lägenhet i Stoupa, övervintra i Mani: skapa oförglömliga minnen, här är havet och stranden dina närmaste grannar. Magiska solnedgångar, brus och doft från Medelhavet och en hyresvärdinna som kan guida dig i Mani´s historia, natur och matkultur. Hyresvärdinnan är författare till ” A magic trek to the villages of outer Mani” samt ”Greeek Couisine from the Mani area” och delar gärna med sig av sin kompetens och kunskap. Nedan himmel och havsutsikt under fyra årstider, ett spektakel som du kan se direkt från lägenheterna! Samtliga bilder är tagna av hyresvärdinnan.

Objekt ID: VK2106, ”Sea4you”, Stoupa

I detta stenhus beläget vid strandpromenaden hittar du tre lägenheter, samtliga smakfullt inredda, välskötta, med vackra marmorgolv och A/C enheterna är för både kyla och värme. Panoramautsikt från stora fönster och terrasser som vetter mot havet, stranden och de mäktiga Taygetostopparna.

  • Horizon, 90 kvm, upp till 5 personer. Översta våning

I lägenheten hittar du ett kombinerat vardagsrum/sovrum på 30 kvm med öppen spis , utgång till terrassen, en dubbelsäng, två bekväma bäddsoffor för 2 personer, matbord och skrivbord. I det stora köket finns en bäddsoffa till som kan göras om till en dubbelsäng. Köket är utrustad med diskmaskin, ugn, kylskåp och en tvättmaskin. Bekväm köksö i mitten: här kan du experimentera med dina grekiska maträtter, alla nödvändiga redskap finns på plats! I badrummet finns både dusch och badkar.

  • Thalassa, 100 kvm, upp till 5 personer. Första våning

I lägenheten hittar du ett sovrum med dubbelsäng och ett sovrum med en bäddsoffa för två. I det stora vardagsrummet med utgång till terrassen (som delas med lägenhet ”Danae”), finns också en öppen spis, en till bäddsoffa för två, plats för matbord och en smart avgränsad köksdel. I köket hittar du diskmaskin, spis och bekväma arbetsytor. I lägenheten finns både ett badrum (med dusch och tvättmaskin) samt en extra toalett.

  • Danae, 85 kvm, upp till 4 personer. Första våning

Denna lägenhet delar på den stora terrassen med ”Thalassa” och består av ett vardagsrum med en köksdel (utrustad med diskmaskin, spis/ugn och smarta arbetsytor), ett sovrum med dubbelsäng, ett separat rum med två bäddsoffor samt ett badrum med dusch och tvättmaskin.

Betalningsvillkor och priser fram till sista juni 2022

Minsta vistelse är 3 månader. I priset ingår WiFi och vattenförbrukning. Elförbrukning betalas direkt till ägaren och städningen betalas direkt till städpersonalen och kan bokas på begäran: 10 € per timme. Vid bokning betalar du en månadshyra i en återbetalningsbar deposition (ingen skada: deposition återbetalas på avresedagen). Alla månadsuthyrningar måste betalas direkt till ägaren och den första dagen i månaden. Depositionen återbetalas om avbokning sker 60 dagar före ankomst. Därefter återbetalas inte depositionen. Observera att om Covid får dig att avbryta: pengarna betalas i sin helhet men efter ett tag.

  • Horizon: uthyrd till juni 2022
  • Thalassa: 750 euros. Ledig från 01/04/2022  till 30/06/2022
  • Danae: 720 euros. Ledig från 03/12/2021  till 30/06/2022

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.