perfekt-mindre-budget-stenhus-grekisk-by-strander-stoupa

Perfekt för dig med mindre budget: stenhus i en grekisk by och nära till de sandiga stränderna i Stoupa

Beskrivning

Deposition betald, försäljning pågår

Ett charmigt stenhus endast 6 km från de sandiga stränderna i Stoupa: välkommen till Pyrgos, en grekisk by belägen cirka 360 meter över havet. Det ursprungliga huset är från 1845 och återuppbyggdes 1994: ett perfekt sommarhus för dig med en mindre budget! Utmärkt lokalisering för dig som gillar att vandra eller tillbringa långa dagar på de närliggande och livliga badstränderna. Det kommer att kännas extra skönt att efter de långa och varma dagarna komma hem till lugnet och något svalare temperatur.

“Home is where you go to find solace from the ever changing chaos, to find love within the confines of a heartless world, and to be reminded that no matter how far you wander, there will always be something waiting when you return.”― Kendal Rob

Fastighets ID: EKJ1936, Pyrgos, Messinia Mani

Huset är på 109,62 kvadratmeter och på två plan. Översta våningen (totalt 45 m2) nås via en stentrappa och består av två rum. Ett kök (cirka 20 m2) med plats för ett matbord och med ett stort fönster som vetter mot de gröna Taygetos topparna. Det stora vardagsrummet (cirka 25 m2) har en vedeldad kamin samt ett vackert och välbehållet trägolv. Hela denna våningen har ett traditionellt innertak i trä och bambu. På denna våningen och till vänster av stentrappan finna en terrass med plats för ett bord och fyra stolar.

Den nedersta våningen (totalt 45 m2) är en ombyggd grekisk καμάρα (kamára, ”valv”) och här hittar du två sovrum (cirka 10 m2 vardera) med inbyggda garderober och skåp. Här finns även ett badrum (cirka 5 m2) och en mindre hall (cirka 4 m2). Även de varmaste nätterna ska på denna våningen kännas behagliga!

I den charmiga innergården finns även plats för ett förvaringsrum där bland annat finns en tvättmaskin och där du kan förvara vinterveden. Huset har en mycket låg fastighetsskatt och passar dig som älskar Grekland men har något mindre budget.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 155000 euros
 • Byggår: det ursprungliga huset är från 1800-talet och den första renoveringen slutfördes 1994
 • Renoveringsår: köket renoverades 2017, taket 2019, badrum 2020, nya A/C enheter 2023
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: ca 109 m2. Två sovrum, ett vardagsrum, ett kök, ett badrum, ett förvaringsrum
 • Parkeringsplats: allmänt, i byn
 • Tomt: 146 m2
 • Närmaste livsmedelsbutik, tavernor och strand: Stoupa, ca 6 km
 • Flygplats Kalamata:  ca 59 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Pyrgos, Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Pyrgos (eller Pirgaki), 48 km från Kalamata, är byggt på en kulle – ett naturligt observatorium på 360 meters höjd, på vägen som leder från kustnära Stoupa till andra byar på Taygetos sluttning.  Byn kallas (inte utan anledning) för “the balcony of Mani “. Under det osmanska styret, på grund av dess strategiska position, tog Pyrgos rollen som observatorium för kaptener som bodde i regionen. Byn, med sina gamla pittoreska hus och innergårdar är känd för den magnifika utsikten och för antalet anmärkningsvärda bysantinska och postbysantinska kyrkor.

Cirka 6 km från Pyrgos ligger den oförstörda byn Stoupa med varma somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.Välkommen till det magiska Mani!