salu-havet-stranden-nafplio-hus-privat-tennisbana- IR387

Närmare havet och stranden kan du inte komma! Ett familjehus med en privat tennisbana

Beskrivning

20 km från den charmiga Nafplio samt 10 meter från havet och den isolerade och lugna stranden ”Iria Beach”. Ett familjehus uppdelat i två separata lägenheter, egen privat tennisbana och 6 parkeringsplatser. Närmare havet och stranden kan du inte komma och om du dessutom gillar kronärtskockor så är du på rätt plats! Byn Iria är känd för sin årliga  ”Kronärtskocksfestival”. Magiska mornar och kvällar från husets veranda, ett älskat familjehem!

”You can design and create, and build the most wonderful place in the world. But it takes people to make the dream a reality” – Walt Disney

Objekt ID: IR387, Iria, Nafplio, Argolis

Huset är på två plan, består av två separata lägenheter och är beläget vid stranden ”Iria”. Det är en lång strand, längs vars längd man kan hitta strandbarer och restauranger, samt lugnare platser. Stranden är en blandning av fint och grovt grus med sand, medan havsbotten är mestadels sandig med några enstaka stenar.

 

Bottenvåning (3 sovrum, 3 badrum, huvudkök) 64 m2 plus 20 m2  förvaringsutrymme. Huvudentrén på bottenvåningen leder till pentryt, ett sovrum och badrummet med dusch. På denna nivå, med fristående ingång, finns ytterligare ett rymligt sovrum, som är anslutet till ett tredje sovrum, med eget badrum. Bottenvåningen kännetecknas av stora öppningar och tillgång till den skuggade verandan samt trädgården där du kan njuta av havsutsikten.

Första våningen (1 sovrum, 1 badrum, litet kök) 48 m2. Extern trappa leder till huvudentrén på första våningen, där du kan hitta det lilla köket i öppen planlösning med en skorsten och vardagsrum, med tillgång till den stora terrassen. På denna nivå finns också ett sovrum med eget badrum.

Trädgård. I trädgården finns plats för utomhusmöbler, palmer, samt oliv- och citronträd med bevattningssystem. Extra bonus här: en stor tennisbana, två förrådshus och 6 parkeringsplatser. Notera: fastigheten har bygglov för ytterligare en 60 m2 bungalow samt en pool.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 980000 euro. Säljs möblerat
 • Byggår: 1968
 • Senaste renovering: 2021, nya fönster, dörrar, solpaneler och  en ny septiktank
 • Energicertifikat: A
 • Boyta: 143.29 m2. Två kök, två vardagsrum, fyra sovrum, fyra badrum. Det finns även bygglov för en 60 m2 bungalow och pool
 • Tomt: 2445 m2
 • Annat: garage (20 m2), två utomhusförråd, pannrum, tre regnvattentankar med stor kapacitet
 • Närmaste strand: 10 meter
 • Närmaste taverna och livsmedelsbutik: ca 5 minuter promenad
 • Avstånd till Nafplio: 20 km
 • Flygplats Aten: 155 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Iria, Nafplio, Argolis, Peloponnesos, Grekland

Iria ligger 22 km söder om Nafplio. Det är ett mestadels jordbruksområde, vars huvudprodukt är kronärtskockor, och varje vår hålls det en festival för att fira detta, med kulturevenemang och demonstrationer av recept baserade på kronärtskockor.  Den korta buss- eller taxiresan till Nafplio gör att du kan åka dit om du ibland vill ha mer atmosfär och skönhet, eller åka längre med buss för att uppleva Argolis sevärdheter.

Nafplio (eller Nauplion) ligger vid Argoliska viken i nordöstra Peloponnesos och har drygt 15 000 invånare. Här kan du njuta av historiska vandringar på dagen och nattliv på kvällen samt njuta av t ex segling. Det historiska och natursköna Nafplio ligger i Argolis som har många kända arkeologiska platser värda din uppmärksamhet: Tiryns (Tirintha), Mykene, Argos, Epidavros och att inte förglömma Nafplios fästning Palamidi. Runt Argolis finns det många bad- och småbyar: Nea (New) Kios, Salanti, Doroufi, Galini är bara några av dem. Den Argoliska viken har perfekt vatten för simning och vattensporter.