salu-kuperad-stor-tomt-megali-mantineia-kalamata-utsikt-olivtrad-privatlage

En kuperad, stor tomt i Megali Mantineia (nära Kalamata). Bedårande utsikt, många olivträd, privatläge

Beskrivning

Till salu i det omtyckta Megali Mantineia en kuperad och stor tomt med bedårande utsikt, många olivträd samt privatläge. Ett perfekt val för dig som bygga eget hus bland olivlundarna men inte för långt borta från den livliga Kalamata.

“We require from buildings two kinds of goodness: first, the doing their practical duty well: then that they be graceful and pleasing in doing it.” – John Ruskin

Fastighets ID: EKJ1906, Megali Mantineia, Messinia Avia

En förtrollande vacker tomt i Messinia Avia, endast 10 km från Kalamata. Tomten är på 4029 m2, kuperad och kommer att älskas av din arkitekt: här kan du skapa ett hus utöver det vanliga! Tomten är lättillgänglig och vatten samt el finns i närheten. Det finns ca 100 producerande olivträd på tomten och vi kan så klart hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för byggprojektet.

Övriga fakta du borde veta om

  • Pris 110000 €, endast närliggande bud accepteras
  • Tomt 4029 m2, du kan ansöka om bygglov upp till 186,5 m2, max 7,5 meter högt (2 våningar) och 15 meter från tomtgränserna. Tomten ligger 170 meter över havet och är 1280 meter (fågelvägen) från havet. På tomten finns cirka 100 olivträd
  • Närmaste taverna: ca 1 km, flera i Kalamata ca 10 km
  • Närmaste supermarket: Akrogiáli ca 2,3 km, flera i Kalamata ca 10 km
  • Närmaste strand: Akrogiáli ca 2,3 km, Santova ca 3 km, flera i Kalamata ca 10 km
  • Kalamata flygplats: ca 23 km
  • Aten flygplats: ca 280 km
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Messinia Avia, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). En plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

Bara 10 minuters körväg och ca 15 km sydost om Kalamata ligger Avia Messinia med sin karga, vackra natur med fantastisk panoramautsikt över Messiniabuktens blåa och turkosa kristallklara vatten. Namnet kommer från den mytologiska kungen av Messenien Kresphontis, som namngav området efter Herkules dotter Avia. I området finns de små samhällena Avia, Akrogiali och Megali Mantineia och utsikten från Taygetosmassivets västra fot del ger en fantastisk utsikt över bukten och Kalamata.

Då området är kuperat och stränderna ligger nära bergen hittar du är inte här några klassiska sandstränder som i andra områden. Här är det klart stenigare stränder och vikar som föredras av grekerna själva. Hela kuststräckan ända ner till Mani är mycket seglingsvänlig och det går även snabbt att segla över till västra sidan av Messiniabukten eller runt mot sydöstra delarna av Peloponnesos.