salu-stenhus-pigi-agios-nikolaos-mani-tradgard-pool-utsikt

Stenhus i Pigi, nära till Agios Nikolaos, Mani: lättskött trädgård, nybyggd pool och sagolik utsikt

Beskrivning

Fastigheten såldes november 2023

Till salu i omtyckta Pigi och nära till Agios Nikolaos i Messinia Mani.  Ett stenhus med en lättskött trädgård, nybyggd pool, BBQ area och med sagolik utsikt över havet, kustbyarna och Taygetos toppar. Fastigheten är klar för omedelbar försäljning!

”Don’t wait too long. Life takes unexpected turns, and we don’t always have the time we think we have.” — Sylvain Reynard

Fastighets ID: EKJ1901, Pigi, Messinia Mani

Stenhuset är högt beläget, har en muromgärdad trädgård med flera fruktträd, plats för grönsaksodlingar samt gott om parkeringsplatser. I dagsläge består huset av 2 separata lägenheter men lätt och för en överkomlig kostnad kan man förena båda våningarna till ett bekvämt familjehus. Eftersom din närmaste granne är samma byggare som byggde huset, så blir det inga problem med att hitta lösningar på det och andra av dina tankar och idéer.

Varje våning är på 74 m2 boyta och består av 2 sovrum (med inbyggda garderober), 1 badrum (med dusch), 1 kök och 1 vardagsrum (öppen planlösning). Översta våningen nås via verandan från parkeringssidan och nedersta våningen via en ingång närmare poolen.  Översta våningen har ett tak över den generösa balkongen (14 m2) och den nedersta en veranda (33 m2) som skuggas av en solmarkis. På nedersta våningen hittar du även ett extra förvaringsutrymme som leder till BBQ area och ett stort förråd under terrassen.

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2004
 • Senaste renovering:  2022. Taket över balkongen på övervåningen, pool och stentrappor
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: 220 m2 (162 m2 plus 23 m2 (extra förvaringsutrymme på bottenvåningen) plus 35 m2 förrådet). Boyta 148 m2. 4 sovrum, 2 badrum, 2 kök, 2 vardagsrum
 • Tomt: 1291 m2
 • Trädgård: 3 olivträd, 2 granatäpple, 1 fikon, 1 kvitten, 1 äppelträd, 1 citronträd samt  ett BBQ area med en traditionell grekisk grill
 • Pool: 6,5 x 3 meter, 1,60 djup
 • Parkering: på tomten med plats för 2-3 bilar
 • Närmaste stränder: Pantazi i Agios Nikolaos ca 5 km och Stoupa ca 9 km
 • Flygplats Kalamata: 62 km
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil (318 km)
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Pigi, Agios Nikolaos, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Pigi är en liten, traditionell by som är byggd på en höjd av 370 meter bland tät vegetation och underbara vyer. I denna by hittar du en härlig taverna som är öppen under högsäsong. Här serveras vällagad grekisk mat och på kvällarna dansas Zorba-dans! Stämningen i byn är ganska internationell!

Den närmaste stranden är den omtyckta stranden Pantazi i den charmiga fiskebyn Agios Nikolaos (Selinitsa – ”liten måne”). Enligt historien när Paris och Helena bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja. Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.