salu-stor-tomt-promenadavstand-kalogria-stranden-stoupa-mani-investering

Stor tomt med promenadavstånd till Kalogriastranden i Stoupa, Mani: en säker investering

Beskrivning

Till salu en stor tomt med promenadavstånd till den omtyckta Kalogriastranden i Stoupa, Mani: en säker investering oavsett om du vill bygga ett privat hus eller hus till uthyrning. Här har du även en möjlighet att fundera på en större projekt: som exempelvis lägenheter till salu. Med detta läge kommer du lyckas oavsett vad du väljer!

“Someday”, you said you’d do it yesterday; Yesterday, you said you’ll do it today. Today, if you push it to tomorrow, it’s likely tomorrow, you’ll shift it to ”Someday”! Do it now!”― Israelmore Ayivor

Fastighet ID: EKJ1902, Kalogria, Stoupa, Messinia Mani

Tomten ligger nära huvudvägen, och till vatten- och elanslutning. Bygget blir okomplicerat och kostnaden för att anordna trädgården likaså. För att få havsutsikt behöver du bygga en tvåvånings-byggnad men från båda våningarna kan du  njuta av den magiska utsikten över bergen.

På tomten finns cirka 97 välskötta olivträd som producerar cirka 700 kg olivolja årligen. Förra året satsade den nuvarande ägaren på att bygga en brunn så vatten till poolen och växter har du gott om och utan att det kostar dig något. Enligt informationen från de senaste topografiska planerna kan du ansöka om att bygga upp till 200 m2 (240 m2 för ett stenhus) som en privatperson, upp till 800 m2 om du vill bygga uthyrningshus/uthyrningshusen och upp till 600 m2 om du vill bygga ett kontor eller en butik. Var vänlig notera att all denna information behöver vara bekräftad av en byggingenjör.

Vi hjälper dig självklart att hitta ett kompetent företag och arkitektkontor oavsett vilken typ av investering du kommer att planera. Nedan vinterbilderna från Kalogriastranden!

Övriga fakta du borde veta om

Stoupa, Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. I närheten till Kalogria stranden finns även PADI- dykkurser skola. Här lär dig att dyka i det klara, lugna, strömfria vattnet på Kalogriastranden, en av de mest skyddade vikarna på Manihalvön.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.