tomt-utsikt-bygglov-arkitektritade-husen-proastio-kardamyli-EKJ1943

Tomt med en färgstark utsikt plus bygglov på arkitektritade huset i Proastio nära Kardamyli

Beskrivning

Till salu en tomt i Proastio med en färgstark utsikt över gröna berg, olivlundar, himlen och havet. Cirka 6 km till den omtyckta byn Kardamyli och med bygglov på ett underbart hus, pool och BBQ area. Tomten är lättillgänglig, du kan börja bygga från dag ett: bygglovet är klart, godkänd av alla myndigheter och arkitektkontoret kan hjälpa dig med eventuella justeringar. Självklart hjälper vi dig att hitta ett lämpligt byggföretag som kan slutföra projektet!

“Whatever you are waiting for won’t come to you; you have to go for it.”― Israelmore Ayivor

Fastighets ID: EKJ1943, Proastio, Kardamyli, Messinia Mani

Ett projekt utöver det vanliga, ett sällsynt tillfälle att bygga ett envåningshus som består av två byggnader. De planerade husen har ett lutande tak och husdesign tar hänsyn till områdets historia och karaktär samt tomtens placering, form och de naturliga terrasserna. En tomt med en magisk utsikt över de mäktiga bergstopparna, den gröna dalen och den blå himlen och havet.

Alla husritningar och dokumentation är giltiga till september 2027 och du kan även ansöka om förlängning av bygglovet på ytterligare 4 år.  Du har gott om tid att anpassa projektet till ditt personligt tycke. Det större huset är på 85 m2 och det mindre på 66 m2. I husen finns totalt två sovrum, två badrum, ett extra rum för förvaringsutrymme, stort vardagsrum/köket. Mellan husen finns en liten patio (under tak) som även är huvudingången till husen. Poolen har måtten 10 x 3 meter och kring poolen designades ett relaxområde.

Husen och trädgården designades för just denna specifika plats och arkitekten tog hänsyn inte bara till utsikten men även till ljusförhållanden. Fastigheten har ett privat läge trots att tomten ligger nära vägen och i närheten till två grannar. I närheten finns många vandringsleder och mindre körväggar som erbjuder enastående utsikter.

Övriga fakta du borde veta om

  • Pris 150000€.  Inklusive husritningar/husdokumentation, bygglov (giltigt till 13/09/2027)
  • Tomt 1853 m2. Husen designades av en omtyckt arkitekt Jamie Anderson (läs mer om honom och hans arbetet här och här).  Notera att det är tillåtet att bygga upp till 200 m2 på tomten, så du har du möjligheten att bygga en till hus eller utöka boyta på någon av de andra husen
  • Olivlund: 30 producerande olivträd
  • Närmaste strand: Kalamitsi ca 5 km, Foneas ca 6 km
  • Närmaste taverna supermarket och busshållplats: ca 6 km i Kardamyli
  • Kalamata flygplats: 53 km
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Proastio, Kardamyli, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Proastio är en liten by, belägen cirka 5 km från den omtyckta historiska byn Kardamyli, i västra Messinia Mani. Området präglas av sina gröna berg och en fantastisk utsikt över Taygetos, Kardamyli och Medelhavet.

Byn Kardamyli kallas ofta för “New Côte d’Azur” och här har du chansen att träffa berömda konstnärer och njuta av många kvällar med både grekisk folkmusik och, under den årliga eventet, även jazzmusik. Byns läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och Kardamyli besöks året om av både vandrare och badsugna turister. En exklusiv, liten by som stoltserar med kristallklart blått vatten, storslagna villor, förtrollande stenmaisonetter, frodiga trädgårdar, en pittoresk hamn och fantastiska stränder med kristallklart blått vatten.