stort-tomt-panoramavy-diros-viken-peloponnesos

Stor tomt med panoramavy över Dirosviken: för dig som längtar efter öppna landskap i Peloponnesos

Beskrivning

En stor tomt med panoramavy över Dirosviken: för dig som längtar efter öppna landskap i Peloponnesos. Här kan du bygga ditt eget retreat eller varför inte satsa på en uthyrningsverksamhet? Ljuset, himmelen och smaragdgrön Medelhavet, magiska morgon och kvällar..

Dirosviken är ett starkt varumärke och är uppskattat av många internationella besökare. I den delen av Peloponnesos söker man sig till inre ro och frid. ”Time is a sort of river of passing events, and strong is its current; no sooner is a thing brought to sight than it is swept by and another takes its place, and this too will be swept away”, Marcus Aurelius. Nedan bilder från närliggande områden.

Objekt ID: EKJ1837, Areopolis, Diros, Lakonien

Tomten är på  7853 m2, det är möjligt att ansöka om bygglov upp till 218 m2 boyta. Med biyta utrymmet såsom balkonger, terasser, källare och liknande kan du räkna med ca 300 m2. Vill du bygga kommersiellt behöver du räkna med husen som sammanlagt når gränsen för bygglov och som behåller Manis traditionella arkitektur. Viktigt att veta: tomten som ligger framför har inget bygglov och med detsamma har du garanti att ingen bygger framför dig och förstör utsikten.

Panoramavy och cirka 2,5 km till en vacker strand i närheten till kända Diros grottor. Vill du ha hjälp med planeringen? Vår partner, från det lokala byggföretaget som har en enorm erfarenhet, hjälper dig med husbyggnation, husplanering och ritningar. Ta en titt på exempelbilderna nedan.

Övriga fakta du borde veta om

  • Pris: 70000 €, bud accepteras
  • Tomt: 7853 m2 med 50 olivträd
  • Bygglov: upp till 218 m2
  • Närmaste strand: utanför Diros grottor. Gångavstånd 2,6 km, bilväg 5 km
  • Närmaste tavernor och livsmedelsbutik: Aeropolis ca 3 km
  • Flygplats Kalamata: ca 95 km
  • Flygplats Aten: ca 304 km
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Areopolis, Lakonien, Peloponnesos

Areopolis ligger 72 km söder om Sparta i prefekturen Lakonien. Stadens namn kommer från den grekiska krigsguden Ares. Staden utmärkte sig mest under frihetskriget. Många kyrkor, mysiga gränder och varmt välkomnande greker. den varmaste månaden är augusti med temperaturen kring 28 grader och den kallaste är januari med medeltemperaturen kring 9 grader.

Lakonien (grekiska Λακωνία, Lakonia) ligger i det sydöstligaste delen i Peloponnesos i södra Grekland. Ett fascinerande landskap med unik skönhet idealisk för sightseeing eller en lugn och avkopplande semester. Nedan video från området.

Huvudorten i Lakoninen är Sparta. 8 km väster om den moderna staden Sparta (ligger Mystras, det sista lärocentret för bysantinsk vetenskap. För dig som är intresserad av historia och etymologi: Spartanerna var bland annat ryktbara för att de lade stor vikt vid att i sina samtal uttrycka sig kort och innehållsrikt. Härifrån har substantivet lakonism (grekiska lakonismos) och adjektivet lakonisk uppstått som beteckning för ett kort, kärnfullt uttryck av stor betydelse.