till-salu-hus-drepano-stranden-plaka-mindre-budget

Ett litet hus i Drepano, nära stranden Plaka: perfekt för dig med mindre budget

Beskrivning

Fastigheten såldes juni 2023

Perfekt val för dig med mindre budget: till salu ett litet hus nära till stranden Plaka i den traditionella byn Drepano. Plaka är en avlång strand, med stora och små stenar, djupblått vatten och sandig havsbotten. Plaka strand är för många lokalbor en av de vackraste stränderna i regionen.

”A simple life is good with me. I don’t need a whole lot. For me, a T-shirt, a pair of shorts, barefoot on a beach and I’m happy”— Yanni

Fastighets ID: JSDR270, Drepano, Asini, Argolis

Ett fristående hus på en tomt på 96 m2. Huset har en stor terrass med utsikt över slätten och byn Drepano.  På bottenvåningen finns ett förråd på cirka 26 m2 som lätt kan byggas om till en studio. På första våningen (cirka 51 m2) hittar du köket och vardagsrummet (öppen planlösning), ett sovrum med inbyggda garderober och ett badrum med dusch och plats för en tvättmaskin. Elektrisk golvvärme, solvattenberedare, nya fönster, A/C enheter och utrustning i köket.

Övriga fakta du borde veta om

  • Byggår: 1950
  • Senaste renovering: 2021
  • Energicertifikat: uppdateras inom kort
  • Huset: total 77 m2 (inklusive källarvåningen). Ett sovrum, ett kök, ett vardagsrum, ett badrum
  • Tomt: 96 m2
  • Närmaste strand: ca 1 km (Plaka)
  • Avstånd till Drepano: ca 350 meter
  • Avstånd till Nafplio: ca 10 km
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Drepano, Nafplio, Argolis, Peloponnesos, Grekland

Byn Drepano är mycket pittoresk och byggd i grekisk ö-stil. Dess invånare är engagerade i jordbruk och byns huvudprodukter är citrusfrukter och svampar. De senaste åren har dock turistnäringen växt, eftersom byn ligger precis intill havet och nära andra kustresmål som Vivari och Tolo. I byn hittar du allt du behöver för stunden: vårdcentral, apoteket, livsmedelsbutiker och tavernor. Två gånger i veckan anordnas också en utomhusbasar med lokala råvaror i byns centrum.

Den korta buss- eller taxiresan till Nafplio tar dig till mer atmosfär och skönhet och till flera av Argolis sevärdheter. Nafplio har drygt 15000 invånare och här kan du njuta av historiska vandringar på dagen och nattliv på kvällen samt njuta av t ex segling. Det historiska och natursköna Nafplio ligger i Argolis som har många kända arkeologiska platser värda din uppmärksamhet: Tiryns (Tirintha), Mykene, Argos, Epidavros, Asini och att inte förglömma Nafplios fästning Palamidi. Nafplio är ett högt utvecklat turistcentrum med historiska och kulturella museer och en underbar romantisk atmosfär.