till salu hus familjer foretagsverksamhet-kalogria-stranden-stoupa-mani

Ett hus för flera generationer eller för en mindre företagsverksamhet. 300 meter till Kalogria stranden

Beskrivning

Till salu ett stort hus för familjer för flera generationer eller för dig som vill bedriva en mindre företagsverksamhet i Stoupa, Messinia Mani. Fastigheten är belägen cirka 300 meter från den omtyckta Kalogriastranden, nära livsmedelsbutiker, tavernor och bussplatsen. Nära till allt men med ett tyst och privat läge. Välskött älskat hem och inbjudande trädgård med många gemensamma umgängesytor, underbara vyer över havet och Taygetos samt ett promenadavstånd till Kalogriastranden!

“Some houses are beautiful because they have a beautiful design; some houses are great because they are built in a great location and some houses are extraordinary because they have both a beautiful design and a wonderful environment!” ― Mehmet Murat

Fastighets ID: EKJ1925, Stoupa, Messinia Mani

Det finns inte många fastigheter i området som kan erbjuda denna unika lokaliseringen och den höga kvalitén på finishen. Ett underbart och välskött stenhus med många intressanta detaljer och anpassningar som säljs enligt principen: ”what you see is what you get”. Huset är i toppskick och i två våningar: varje av dem med separata ingångar. Denna lösningen valdes för att ge familjen i flera generationer ett bekvämt sätt att tillbringar tiden tillsammans: nära varandra men med ett privatliv. Ett gediget hem och med ett unikt läge och med mycket kärlek och omtanke bakom murarna!

Eftersom varje sovrum på övervåningen har ett eget badrum kan denna husdesignen även vara intressant för dig som bedriver en mindre verksamhet. Här kan du bjuda in tre par som kan ta en del av dina kompetenser i yoga, hälsomatlagning, akvarellmålning eller andra koncept. Det är så klart också lätt att hyra hela övervåningen för vanliga semesterbesökare.

Bottenvåning, 113,15 m2(innermått  91,5 m2)

På bottenvåningen hittar du ett kök med ett extra utrymmet (skafferiet), vardagsrum (med vedkamin och matplats) i en öppen planlösning, ett sovrum med badrum (dusch och badkar). Imponerande takhöjd på 3,3 meter och ett välskött stengolv. Samtliga av rummen har utgång till den rymliga verandan med pergola. På denna våningen finns även en tvättstuga/uteförråd på ca 10 m2. Notera att hela bottenvåningen är handikappanpassad.

Övervåning, 82,4 m2 (innermått = 65 m2) med takhöjd på ca 3 meter

Här hittar du ett kök med plats för ett matbord samt tre sovrum (14 m2 plus 16 m2 plus 10 m2) döpta efter grekiska gudar och gudinnor: Afrodite, Poseidon och Artemis. Varje sovrum har ett eget badrum (med dusch) på ca 4 m2, två av sovrummen har en egen balkong och ett har en egen veranda. Även denna våningen har en takhöjd på ca 3 meter! De vackra trägolven är välskötta och ger ett underbart helhetsintryck med trätaket. Samtliga av rummen har havsutsikt och Afrodite även vyn över Taygetos toppar.

Trädgården är välskött med många träd och växter och det finns gott om plats om du vill anlägga en pool eller en BBQ area. På tomten finns också en carport/förråd med en verkstad och en toalett. Underbar fastighet som under senaste femton åren var  permanent bostad.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris 525000 €. Huset säljs fullt möblerat med elektriska apparater, TV med mera
 • Byggår: 2000.
 • Renovering: 2013 husets stenväggar behandlades med ett unikt medel som används i renovering och återställning av gamla kyrkor: här finns garanterat inga spår av fukt! Innerväggarna täcktes med en blandning av färg och kalk, vilket innebära att du behöver tvätta men inte måla om för att fräscha innerutrymme
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: Total yta 196 m2 (boyta 156 m2). Fyra sovrum, fyra badrum, två kök, ett vardagsrum, en tvättstuga/förråd
 • Annat: Ett förråd i trädgården på cirka 27 m2 med en verkstad, vedbod och carport/garage
 • Parkeringsplats: 3 bilar
 • Tomt: 2029 m2. I trädgården finns 26 välskötta olivträd (som är 45 år gamla och gör cirka 100 liter olivolja per år), en citronträd, två apelsinträd, en fikonträd, en mandarinträd, en granatäpple, flera bananträd, diverse kökskryddor och blomväxter
 • Närmaste strand och taverna: Kalogriastranden ca 300 meter promenad eller cirka 900 meter med bil
 • Närmaste livsmedelsbutik: ca 550 meter Panagiotopoulos och ca 1,1 km Kritikos i Stoupa
 • Närmaste bussplats: ca 100 meter
 • Flygplats Kalamata:  ca 53 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Stoupa, Mani, Messinia, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. I närheten till Kalogria stranden finns även PADI- dykkurser skola. Här lär dig att dyka i det klara, lugna, strömfria vattnet på Kalogriastranden, en av de mest skyddade vikarna på Manihalvön.