till-salu-hus-mani-peloponnesos-50-meter-vild-strand-grekisk-kustby

Ett hus att älska Mani, Peloponnesos: 50 meter till en vild strand, i utkanten av grekisk kustby

Beskrivning

Bud accepterat, försäljning pågår!

Till salu ett hus belägen ca 50 meter till en vild strand i det vackra Mani och Peloponnesos, och i utkanten av en charmerande grekisk kustby med historiska traditioner. Huset ligger i utkanten till en by med namnet Trachila, här säljs husen mycket sällan till utomstående, de flesta fastigheter går i arv mellan familjerna.

Vi är mycket stolta att vi fick ägarens förtroende att erbjuda detta hus till våra kunder. Här kan du blicka över havet, byn och stolta bergstoppar samt känna den salta doften från havet i ditt sovrum. Perfekt lokalisering för alla kreativa själar!

“Everything you can imagine is real.” ― Pablo Picasso

Fastighet ID: EKJ1886, Trachila, Mani

Fastigheten ligger på en smal bygata och endast 120 meter från byns hamn, strand och torg. Tomten är på 296 m2 men det finns möjlighet att köpa angränsande olivlund på höger sida av huset (ca 300 m2). Det är ett traditionellt byhus med vackra träfönster och långa, smala balkonger runt huset på översta våningen samt en veranda på nedersta våningen.

 • Nedervåning består av: ett vardagsrum, ett badrum med dusch och tvättmaskin, ett förvaringsutrymme samt ett kök med utgång till patioarea. Vackert och blankt stengolv på hela våningen. Vita väggar och mycket ljusinsläpp. En fungerande öppen spis och förberedda ledningar för centralvärme (gas, el eller olja). Härifrån och via en stentrappa med träinslag når du övervåningen
 • Övervåning består av: ett badrum med en badkar, 3 sovrum (varifrån ett med magisk utsikt över havet) i led samt ett extra sovrum som skapades i det tidigare planerade verandautrymmet

Pation skuggas av en stor tall och här hittar du även utedusch, 1 citronträd, 1 apelsinträd, 1 granatäppelträd samt en egen vattenbrunn (20 kubik vatten). Från trädgården och via en stig når du havet och den vilda stranden.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 280000 € 
 • Byggår: 1996. Fasaden och rummen målas vartannat år
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: 136 m2. 4 sovrum (ett av dem är skapat av en inbyggd veranda), 2 badrum, 1 vardagsrum, 1 kök
 • Tomt: 296,25 m2 (1 tall, 1 citron, 1 apelsin, 1 granatäpple)
 • Närmaste mataffär: ca 7 km i Agios Nikolaos och flera gånger i veckan kommer lokala handlare med frukt, grönt, fisk och bröd
 • Närmaste strand: ca 50 meter bakom huset, ca 120 m till Trachila hamnen och andra ca 6 km till Agios Nikolaos
 • Närmaste taverna: ca 200 meter i Trachila under högsäsong och flera cirka 7 km i Agios Nikolaos
 • Kalamata: ca 62 km
 • Kalamata flygplats: ca 65 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Trachila, Mani, Messinia, Peloponnesos, Grekland

Trachila var hamnen i Lagada, med stor tillväxt efter 1800-talet. Nämndes först i ett dokument från 1700 som skriver att hamnen användes för avresan av folket i Mani som migrerade till Korsika. Det är härifrån som pirater, sjömän, redare och andra havsrelaterade yrken härstammade ifrån.

Denna charmerande fiskeby lockar många besökare. Det är bymässa i september, en den 23 juni som kallas Johannesdagen och den traditionella bränningen av Judasbilden på påskdagen. Under vintern bor här väldigt få invånare men under sommaren är byn full av liv och aktivitet.

Stigen som går från byn till Thalames och Lagada var i bruk fram till byggandet av huvudvägen i början av 1970-talet. Längs kustvägen som förbinder Trachila med den lilla pittoreska hamnen och stranden i Agios Dimitrios finns fantastiska orörda stränder med klippor och klart vatten. Närmare till Agios Nikolaos, finns en av de vackraste kusterna i området, stränderna Voulimeneas  och Pantazi med underbart turkos vatten.