till-salu-hus-uppvarmd-pool-havet-strander-stoupa-mani

Ett elegant hus, stora umgängesytor, uppvärmd pool, nära till havet och stränderna i Stoupa, Mani

Beskrivning

Notera: förhandlingar pågår!

Permanent- eller sommarboende i Mani?  Till salu ett elegant hus med stora umgängesytor utomhus, en uppvärmd pool och med högkvalitativ finish inomhus. Lite över 1 km till stränderna i Stoupa och magisk utsikt över majestätiska Taygetosbergen och det blå havet! Stenhuset är  beläget mellan olivlundarna i det lugna bostadsområdet Frigano och i slutet av vägen (ingen passerande trafik) vilket ger dig ett ostört och privat läge.

“I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be.”- Douglas Adams

Fastighets ID: EKJ1900, Frigano, Stoupa, Messinia Mani

Detta charmiga originalstenhus från 2004 är renoverat och moderniserat mellan 2018 och 2022. Högkvalitativ finish både inom- och utomhus. En  vacker och välplanerad trädgård med flera umgängesytor, en året-runt grön gräsmatta, ett växthus och grönsaksodlingar. Entrén är försedd med en elektrisk grind och hela fastigheten är omgärdad med en stenmur.

Hela huset har centralvärme (gas) och A/C enheter i varje rum. Tack vare det unika läget och mycket grönska kring huset samt en svalkande bris från havet används A/C enheterna mycket sällan. Dubbelglasade dörrar och fönster förbättrar värmeeffektiviteten och väderbeständigheten och det stora fönstret i vardagsrummet håller borta 80 % av UV-strålningen från solen. Huset har en undervåning med ett rymligt garage och ett förvaringsutrymme med tvättmaskin och torktumlare.

Bottenvåning. Via en trappa når du den rymliga verandan med plats för ett stort bord och 6 stolar. Från verandan når du ett stort vardagsrum med matplats och ett lyxigt kök som är försett med alla moderna köksmaskiner (2021) inklusive ultra-rent vattenrengöringssystem inomhus. På denna våningen finns även ett gästrum som nås både från verandan och vardagsrummet samt ett (nytt, 2020) modernt badrum med duschkabin. Från vardagsrummet (som även har en vedspis) finns även utgång till den bakre terrassen med en mysig sittplats som ger utsikt över poolen, trädgården och de majestätiska Taygetosbergen.

Övervåning. Nås via en marmortrappa. Här finns 3 sovrum, varav 2 med utgång till de rymliga övre terrasserna. Här kan du njuta av vackra morgonstunder där den blå himmeln och havet blandas med eviga grönskan från olivlundarna samt begrunda magiska solnedgångar på kvällarna. Badrummet på denna våningen har dubbelt handfat, en hängande toalett och en modern ångduschkabin från AWT.

Pool/trädgård. Bakom huset och utan insyn från grannhusen finns en generös pool på 8 x 4 meter med ett maxdjup på 220 cm. Poolen är omgiven av en naturstensterrass med utomhusdusch. Det finns så klart utomhusbelysning för sen nattsimning och själva poolen kan användas hela året: vatten värms med hjälp av solceller. I trädgården finns många oliv- och fruktträd, hängande druvplantor och passionsfrukter samt ett växthus, grönsaksodlingar, kryddväxter. Allt sköts med minimum av ditt arbete: fungerande sprinklersystem och droppsystem finns redan på plats!

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 500000 €. Endast närliggande bud kommer att accepteras! Fastigheten säljes delvis möblerat
 • Byggår: 2004
 • Senaste renovering: 2018-2022. Både trädgården och huset är i ett utmärkt skick. Centralvärme med gas och vedspis, A/C i alla rum, tvåglasfönster med myggnät, internetanslutning via Wi-Fi-förstärkare (som täcker hela tomten)
 • Energicertifikat: Δ (delta)
 • Hus: 190 m² totalt, Boyta 142 m² + verandor och terrasser 81 m². 4 sovrum, 2 badrum, 1 kök, 1 vardagsrum.
 • Tomt: 1286 m²
 • Trädgård: 10 olivträd (ca 50 liter olivolja per år), apelsin-, citron-,mandariner-, fikon- och granatäppleträd.  Trädgården är utrustad med sprinklersystem och droppsystem. Ett växthus (375 x 235 cm) och ett trädgårdshus som är täckt med solpaneler samt  ett BBQ area på 42 m2
 • Pool: 8 x 4 meter och 1,0 till 2,2 meter djup. Terrass runt poolen 98 m². Poolen värms upp med solenergi och har ett effektivt och kvalitativt poolskydd
 • Parkering: garage + carport (täckt med solpaneler), totalt plats för 4 bilar
 • Närmaste stränder: Stoupa (sandstrand) och Agios Nikolaos (stenstrand). Båda ca 1,2 km från huset
 • Flygplats Kalamata: 60 minuter med bil
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Frigano, Stoupa, Agios Nikolaos, Messinia, Peloponnesos, Grekland

Villaområdet Frigano har en av de bästa lägena i West Mani: lika nära till byn Stoupa som till byn Agios Nikolaos. Du kan faktiskt lämna bilen hemma och ta en promenad genom olivlundarna till båda av de närliggande kustbyarna.

Byn Stoupa med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har blivit mer och mer populär som turistmål för småbarnsfamiljer. Stränderna ligger precis vid huvudgatan och är legendariska för alla som gillar solnedgångarna! Lättillgängliga restauranger och kaféer. En mötesplats för lokalbefolkning och turister både under vinter och sommar. Under högsäsongen kan du hyra motor- och paddelbåtar på en av stränderna eller lära dig dyka på den andra stranden som kallas även för ”Zorbas strand”.

Den charmiga och oförstörda fiskebyn Agios Nikolaos brukade kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja. Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola.

Byarna ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.