till-salu-Mani-litet-renoverat-stenhus-utbyggnad-bergsby

Ett litet charmigt renoverat stenhus med möjlighet till utbyggnad beläget i en grekisk bergsby

Beskrivning

Till salu i Mani ett litet charmigt renoverat stenhus med möjlighet till utbyggnad beläget i en traditionell grekisk bergsby. Underbart stenarbete och noggrann renovering: här kan du välja inredning och bo från dag ett eller så kan du satsa på utbyggnad av nedervåningen. Härlig terrass runt hela huset, skuggad av vinrankor, utsikt över byn, Taygetos toppar och en glimt av havet. Ett litet ”eget kungarike” i det vackra Mani.

“The reality is that old houses that were built a hundred years ago were built by actual craftsmen, people who were the best in the world at what they did. The little nuances in the woodwork, the framing of the doors, the built-in nooks, the windows—all had been done by smart, talented people, and I quickly found that uncovering those details and all of that character made the house more inviting and more attractive and more alive.”― Joanna Gaines

Fastighets ID: EKJ1894, Kato Chora (Milea), Messinia Mani

Fastigheten är omgärdad och nås idag via en charmfull grönskande gångväg. En intagande grind och stengång leder dig förbi ett trädgårdsland och kryddland till husets terrass och huvudentré. Härifrån når du ett kompakt kök (ca 13 m2) med plats för en mindre diskmaskin och matbord, ett badrum (3,5 m2) med dusch (här finns plats för en mindre tvättmaskin), en liten hall (ca 2 m2), ett sovrum (ca 11 m2) med utgång till altanen och ett vardagsrum (ca 24 m2 m2) med utgång till altanen och med fyra fönster. Hela huset har klinkergolv: i köket och vardagsrummet träliknande och mer traditionella rostfärgade klinkers i sovrummet.

Ett vackert traditionellt trätak, vita väggar och den charmiga utsikten skapar mycket stämning i huset och en intressant grön/gul skymmande ljus som strömmar in från fönster och dörrar. Terrassen har god kvalité på stenplattorna, går runt hela huset och är totalt på ca 47 m2. Eftersom köket har en egen ingång finns det även möjlighet att omvandla vardagsrummet till ett extra sovrum, om du så önskar.

Det gamla husets bottenvåning kan renoveras och göras om till stämningsfulla extra sovrum med eget badrum och vi kan förmedla kontakten till byggföretaget som renoverade huset och är känd i detta område för sitt fantastiskt noggranna jobb och leveranspålitlighet. Samma byggföretag kan hjälpa dig att bygga en infart med en parkeringsplats, den preliminära kostnaden för detta skulle vara ca 5000-6000 euros. Notera att säljaren är öppen att ta på sig en del av kostnader för detta arbetet!

Huset har idag ingen uppvärmning men det finns smarta lösningar som tillåter dig att värma hela huset med hjälp av en kamin som enkelt kan installeras vardagsrummet till en liten kostnad. Vatten värms med el (boiler på 80 liter) men på den stora tomten finns det gott om plats för att montera solpaneler (ca kostnad 1000 euros) och anskaffa en stor vattentank för ca 650 euros. Tomten är terrasserad och saknar insyn från grannar så det finns god potential att bygga en pool omgärdad av de välvuxna träden.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 155000 euros
 • Byggår: det ursprungliga huset är från 1800-talet
 • Renoveringsår: 2017
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: ca 80 m2 utvändigt och ca 54 m2 invändigt. 1 sovrum, 1 vardagsrum, 1 kök, 1 badrum
 • Övrigt: bottenvåning ca 25 m2 med en takhöjd på ca 2 meter
 • Parkeringsplats: allmänt, ca 45 meter från huset
 • Tomt: 1053 m2. Ca 20 olivträd, diverse kökskryddor och grönsaker
 • Närmaste strand: Pantazi strand ca 14 km, Kalogria strand ca 17 km, Limeni (stranden och hamnen i Areopolis) ca 30 km
 • Närmaste livsmedelsbutik: ca 15 km i Agios Nikolaos, ca 16 km i Stoupa
 • Närmaste taverna: ca 9 km i Nomitsi, ca 15 km flera tavernor i Agios Nikolaos
 • Flygplats Kalamata:  ca 69 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Kato Chora/Milea, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Namnet Milea (eller Milia) nämns först i det venetianska dokumentet från 1465 och kommer från fruktträdet (äppelträd) eller (enligt andra källor) från det homeriska ordet för getter (”mila”). I Milea finns många vackert restaurerade traditionella hus och imponerande antal kyrkor (ca 70) i och i närheten till byn.

Milea ligger ca 15 km från de populära kustbyarna som Agios Nikolaos och Stoupa och ca 30-40 km från den mystiska ”Deep Mani” med dess fantastiska borgar och vilda strandvikar.