till-salu-nyproduktion-designat-stenhus-pantazi-agios-nikolaos-mani

Till salu nyproduktion: omsorgsfullt designat stenhus nära Pantazistranden i Agios Nikolaos, Mani

Beskrivning

Fastigheten såldes januari 2024

Till salu nyproduktion: omsorgsfullt designat stenhus nära Pantazistranden i Agios Nikolaos, Mani. Fastigheten ligger cirka 2 km från stränder och tavernor, är omgiven av en evigt grönskande olivlund samt har en spektakulär utsikt över havet och Taygetos toppar. Mycket noggrant och kvalitativ byggarbete, charmerande nattbelysning och plats för BBQ samt en pool (bygglov ingår i köpet).

“Tomorrow is not guaranteed. If it is worth dreaming about, it’s worth fighting for now.”― Rebecca K. Sampson

Fastighet ID: EKJ1931, Riglia, Agios Nikolaos, Mani

Huset  är på 156 m2 och är belägen på en tomt som är 510 m2 stor. Hela fastigheten är omgärdad och trädgården är förberedd för poolbygge. Husets våningar kan även separeras eftersom varje våning har både en extern och intern ingång/trappa.

 • Bottenvåning, 101 m2. Här hittar du tre sovrum, två badrum (båda med dusch) samt en hall med inbyggda garderober och en intern trappa till övervåningen. Två av sovrummen har inbyggda garderober och utgång mot verandan och den tredje (gästrum) har ett eget badrum samt utgång till trädgården som vetter mot Taygetos toppar
 • Övervåning 55 m2. Här finns ett kök, vardagsrum (öppen planlösning) med öppen spis samt ett badrum (med dusch). Köksskåpen har exakt samma olivgröna nyans som fönstren, vilket skapar en mycket harmonisk känsla. Våningen nås också via en extern stentrappa och veranda. Gott om plats för en bäddsoffa eller ett mindre och avskärmat sovplats/sovrum om du så önskar

I priset, förutom, bygglovet för en pool (7,5 meter x 3,5 meter), ingår också bygglov för pergola på övervåningens veranda samt en BBQ/grill under tak i trädgården (bygglovet är giltig till sommaren 2025) . Varje rum (inklusive vardagsrummet) har installerade A/C enheter för båda värme och kyla.

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2023
 • Hus: 156 m2. Tre sovrum, tre badrum, ett kök/vardagsrum plus 5 m2 förvaringsutrymme samt 40 m2 terrass på övervåningen
 • Tomt: 507 m2
 • Parkeringsplats: 2-3 bilar
 • Närmaste stränder: Pantazi ca 2 km
 • Närmaste taverna och livsmedelsbutik: ca 1.1 km i Agios Nikolaos och ca 3,8 i Stoupa
 • Flygplats Kalamata: ca 57 km
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Agios Nikolaos, Mani, Messinia, Peloponnesos

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda fiskebyn Agios Nikolaos. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja. Nedan några bilder från den omtyckta och närliggande Pantazi och Voulimeneas stränder.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.