till salu parhus utsikt lattskott tradgard strander Stoupa

Parhus med magisk utsikt, lättskött terrasserad trädgård och nära stränderna i Stoupa

Beskrivning

Fastigheten såldes april 2023

Ett perfekt semesterhus: parhus med magisk utsikt, lättskött terrasserad trädgård och nära till stränderna i Stoupa. Ett lugnt område med internationella grannar. Centralvärme (gas) finns redan i huset och ger dig med detsamma möjlighet att lägga huset på hyresmarknaden under vinterperioden.  Med den lokaliseringen, kommer du inte att sakna uthyrningsgäster!

“Let me tell ya. You gotta pay attention to signs. When life reaches out with a moment like this it’s a sin if you don’t reach back… I’m telling you.”― Matthew Quick

Fastighets ID: EKJ1890, Gonatsa Road, Lefktro, Stoupa, Messinia Mani

Parhuset ligger vid Gonatsa-vägen, mellan byn Neochori och turistorten Stoupa. Du har cirka 3 km till de omtyckta sandstränderna i Stoupa med flera tavernor och endast 1,5 km till lokala tavernor i Neochori. Bra möjlighet till uthyrning och ett lättskött semesterhus. Byggd 2005 med diverse uppfräschningsbehov. Säljaren är öppen för bud!

Förstavåning (49 m2 + 16 m2) består av: ett vardagsrum med öppen spis och utgång till en stor veranda (ca 20 m2), ett öppet kök (med diskmaskin), en toalett, en trätrappa till entresolplan (16 m2) där det för närvarande finns ett kontor, samt en stentrappa till nedervåningen.

Bottenvåning (46 m2) består av: en hall med plats för tvättmaskin, ett badrum med dusch och 2 sovrum (13 m2 vardera) med utgång till egen veranda (ca 20 m2). Denna våning kan även nås via en metalltrappa som går från förstavåningen och leder till en BBQ area.

Från bottenvåning nivå och via en stentrappa når du trädgården hittar du en citron och en mandarinträd samt plats för en mindre pool och du så önskar. Från all rum, verandor och den terrasserad trädgården har du en magnifik havsutsikt. Många vackra blå morgnar och svåra att glömma kvällar med Manis berömda solnedgångar!

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2005
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Boyta: ca 95 m2 + 16 m2 entresolplan. 2 sovrum (+ extra sovplats på entresolen) , 1 badrum, 1 toalett, 1 kök, 1 vardagsrum. Stora verandor ca 20 m2 vardera + patio/BBQ area vid sidan av huset och på cirka 10 m2
 • Tomt: cirka 250 m2
 • Parkeringsplats: utanför huset (1 bil)
 • Närmaste stränder: Stoupa (sandstrand) ca 3 km och Agios Nikolaos (stenstrand) ca 6 km fr. huset
 • Närmaste supermarket och taverna: Stoupa ca 2,4 km, Neochori ca 1,5 km
 • Flygplats Kalamata: ca 56 km
 • Flygplats Aten: ca 350 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Lefktro, Stoupa, Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden.