Renoveringshus-traditionel-grekisk-bergsby-kato-chora-milea-messinia-mani

Renoveringshus i en traditionell grekisk bergsby: Kato Chora/Milea, Messinia Mani

Beskrivning

Renoveringshus med potential beläget i en traditionell grekisk bergsby: Kato Chora i närheten till byn Milea, Messinia Mani. Drömmer du om att hitta en plats där tiden stått stilla och lugnet råder? Välkommen, här har du chansen att från början planera din trädgård, ditt hus eller husen och skapa ett tryggt familjenäste för flera generationer.

“It’s all about the quality of life and finding a happy balance between work and friends and family.” –Philip Green

Fastighets ID: EKJ1924, Kato Chora (Milea), Messinia Mani

Fastigheten är på 1589 m2. För närvarande finns här ett gammalt byhus i två våningar (60 m2 varje våning) samt en byggnad med kök (17 m2) och toalett (7 m2). Stora husets nedervåning var en gång i tiden (på 80-talet) ett kafé och en frisörsalong. Denna våning kan nås både från gatan och gården. Översta våningen nås via en utvändig stentrappa. Enligt topografiska karta kan du bygga upp till 200 m2 totalt på tomten .

I byn finns några omsorgsfull renoverade hus och smart designade trädgårdar. Titta gärna på närmaste grannen, en fastighet som såldes förra året: EKJ1880. Här anordnades infarten till fastigheten från byvägen och med detsamma skapades parkeringsplats på tomten. På exakt samma sätt kan man lösa parkeringen här. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt byggfirma och även ta på oss projektledningen av renoveringen.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 99000 euros
 • Byggår: 1950. Nytt tak 1995
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: Två våningar med ca 60 m2 på varje våning. Det finns även en liten byggnad (kök) med indraget vatten och el och är på ca 15 m2. Bakom “köket” finns en till liten byggnad som benämns som WC och är på ca 7 m2. Du kan ansöka om bygglov för totalt 200 m2 boyta
 • Parkeringsplats: allmän, ca 45 meter från huset
 • Tomt: 1589 m2. Fikonträd, citronträd, apelsinträd
 • Närmaste strand: Pantazi strand ca 14 km, Kalogria strand ca 17 km, Limeni strand ca 30 km
 • Närmaste livsmedelsbutik: ca 15 km i Agios Nikolaos, ca 16 km i Stoupa
 • Närmaste taverna: ca 4 km Kariovouno, ca 9 km i Nomitsi, ca 15 km flera tavernor i Agios Nikolaos
 • Flygplats Kalamata:  ca 69 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Kato Chora/Milea, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Namnet Milea (eller Milia) nämns först i det venetianska dokumentet från 1465 och kommer från fruktträdet (äppelträd) eller (enligt andra källor) från det homeriska ordet för getter (”mila”). I Milea finns många vackert restaurerade traditionella hus och imponerande antal kyrkor (ca 70) i och i närheten till byn.

Milea ligger ca 15 km från de populära kustbyarna Agios Nikolaos och Stoupa och ca 30-40 km från det mystiska ”Deep Mani” med dess fantastiska borgar och vilda strandvikar.