till-salu-rymligt-valplanerat-stenhus-frigano-stoupa-agios-nikolaos-ekj1945

Rymligt och välplanerat stenhus i Frigano, mellan Stoupa och Agios Nikolaos

Beskrivning

Deposition betald, försäljning pågår

Till salu ett rymligt, välplanerat och väl omhändertaget stenhus i det omtyckta villaområdet Frigano, cirka 2 km från stränderna i Stoupa och cirka 6 km till Pantazi strand i Agios Nikolaos. Välkomnande ytor inom- och utomhus, plats för pool och havsutsikt från både neder- och övervåning. Lämplig både som permanent- eller semesterhem.

”Never allow waiting to become a habit. Live your dreams and take risks. Life is happening now” – Paulo Coelho

Fastighets ID: EKJ1945, Frigano, Stoupa, Messinia Mani

Ett traditionellt stenhus i Mani-stil men med modernt designade inomhusytor. Huset är beläget i villaområdet Frigano som under högsäsonger även har en öppen taverna med välsmakande mat. Under lågsäsong behöver du besöka tavernor  i Stoupa eller Agios Nikolaos.

Husets nedervåning (99 m2 yttermått) består av ett stort kök (samtliga vitvaror från Neff), en mindre hall, ett vardagsrum (med öppen spis), ett sovrum (med utgång till eget balkong) och ett badrum (med dusch). På denna våningen finns även en veranda under tak (ca 15 m2) med plats för ett matbord, samt en större veranda (ca 45 m2) med plats för en traditionell grekisk grill samt med trappor till trädgården och husets källare/pannrum. Utsikt över havet och Taygetos från båda verandorna.

Husets övervåning (76 m2 yttermått) nås via en bekväm stentrappa och består av två stora sovrum med varsitt badrum (ett av dem med både badkar och dusch). Ett av sovrummen  har utgång till en balkong (ca 4,5 m2) och den andra har utgång till en solig terrass (ca 16 m2). Båda rummen har havsutsikt.

Huset har centralvärme (olja), solpaneler som värmer vatten och en fint planerad trädgård. Hela fastigheten är omgärdad och det finns plats för minst två bilar på tomten.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 340000 €. Fastigheten säljes möblerat
 • Byggår: 2007 och välunderhållet
 • Senaste renovering: nya A/C enheter i 2022
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: 190 m2 ( hus 175 m2 plus terass under tak 15 m2). Tre sovrum, tre badrum, ett kök, ett vardagsrum, två balkonger, två verandor, en källare/pannrum
 • Tomt: 800 m2
 • Trädgård: 15 olivträd,  ett apelsinträd och ett citronträd samt diverse grönsaksodlingar
 • Parkering: plats för 2 bilar
 • Närmaste stränder: Stoupa (sandstrand) cirka 2 km och Agios Nikolaos (stenstrand) cirka 6 km
 • Flygplats Kalamata: 60 minuter med bil
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Frigano, Stoupa, Agios Nikolaos, Messinia, Peloponnesos, Grekland

Villaområdet Frigano har en av de bästa lägena i West Mani: lika nära till byn Stoupa som till byn Agios Nikolaos. Du kan faktiskt lämna bilen hemma och ta en längre promenad genom olivlundarna till båda av de närliggande kustbyarna.

Byn Stoupa med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har blivit mer och mer populär som turistmål för småbarnsfamiljer. Stränderna ligger precis vid huvudgatan och är legendariska för alla som gillar solnedgångarna! Lättillgängliga restauranger och kaféer. En mötesplats för lokalbefolkning och turister både under vinter och sommar. Under högsäsongen kan du hyra motor- och paddelbåtar på en av stränderna eller lära dig dyka på den andra stranden som kallas även för ”Zorbas strand”.

Den charmiga och oförstörda fiskebyn Agios Nikolaos brukade kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja. Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola.

Byarna ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.