till-salu-stor-valskott-olivlund-havsutsikt-privatlage-extra-inkomst

Stor välskött olivlund med havsutsikt för dig som vill ha ett privat läge och extra inkomst

Beskrivning

Till salu en stor olivlund med havsutsikt för dig som vill ha ett privat läge och extra inkomst. De välskötta olivträden producerade i november 2022 över 950 liter högkvalitativ olivolja och på tomten finns plats för mer än ett hus. I det offererade priset ingår 2 tomter på totalt 13367 m2! En utmaning för dig som vill/kan planera ett nytt liv under solen.

“Sometimes the one thing you need for growth is the one thing you are afraid to do.”― Shannon L. Alder

Fastighets ID: EKJ1910, Kastania, Messinia Mani

Stenhuset eller stenhusen kan byggas från marmorsten som finns på tomten. Den kvalitativa byggstenen kan även med lätthet säljas till lokala byggare och stenföretag. Tomterna är relativt lättillgängliga, grusvägen förbättrades i slutet av 2022.

Tomterna ligger ca 2 km från den närmaste byn Kastania. Fastigheten är klar för omedelbart försäljning! Notera dock att vi rekommenderar dig att anlita innan köpet en byggingenjör som kan undersöka ifall det är möjligt att ansöka om bygglov här.

Vi kan så klart hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för byggprojektet och även trädgårdsanläggare eller erfarna olivplockare. Nedan bilder från några byggprojekt.

Övriga fakta du borde veta om

  • Pris 140000 €
  • Tomt totalt 13367 m2. Tomt 1 är på 10800 m2 och tomt 2 är på 2567 m2
  • Olivlunden: har över 400 olivträd och i november 2022 fick ägaren 950 liter olivolja
  • Närmaste taverna: ca 2 km i Kastania, ca 5 km i Neochori och flera i Stoupa
  • Närmaste strand och supermarket: ca 8,5 km i Stoupa
  • Kalamata flygplats: ca 61 km
  • Aten flygplats: ca 317 km
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Kastania, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Kastania eller Kastanea är en av de äldsta och mest pittoreska bergsbyarna Mani. Byn ligger ca 550 meter över havet, 50 km sydost om Kalamata och 15 km från Kardamyli. Kastania har ca 100 invånare men under senaste åren har allt fler turister hittat till den dolda byn. Speciellt under den varma sommaren: här är temperaturen mycket mer behaglig och de två lokala tavernorna serverar äkta genuin grekisk mat i skuggan av ett gammalt valnötsträd.

Ingen supermarket men utmärkt service från lokala odlare och säljare: hit kommer fruktbilar, brödbilar, pastabilar, fisk- och köttbilar ca 2 gånger i veckan. Kastania är känd inte bara för sina bysantinska kyrkor med välbevarade väggmålningar men även från den årliga Kastania Chestnut Festival i oktober. Då dansas här, skålas med ouzo och grillas kastanjer natten lång!

Cirka 8 km från Kastania ligger den populära byn Stoupa med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har blivit mer och mer populär som turistmål för småbarnsfamiljer. Stränderna ligger precis vid huvudgatan och är legendariska för alla som gillar solnedgångarna! Lättillgängliga restauranger och kaféer. En mötesplats för lokalbefolkning och turister både under vinter och sommar. Under högsäsongen kan du hyra motor- och paddelbåtar eller lära dig dyka.

Kastania  och Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är också den enda delen av Grekland som aldrig riktigt erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.