till-salu-strander-stoupa-hus-stor-familj-fristaende-lagenheter-pool HouseFinders Peloponnese

4 km till stränderna i Stoupa: hus för en stor familj eller 2 fristående lägenheter med pool och BBQ area

Beskrivning

Fastigheten såldes maj 2024

Till salu, ca 4 km till de sandiga stränderna i Stoupa, en fastighet med potential: ett hus för en stor familj eller 2 fristående lägenheter med delad pool och BBQ area. Huset säljs omöblerad och har under senaste året används av en entreprenör som bedrev ett mindre hälsoverksamhet på nedervåningen. Den smarta designen tillåter nästa köpare att planera en inkomstkälla från starten: ett eget boende på den ena våningen och en uthyrningsverksamhet på den andra våningen.

Det är även möjligt att köpa fastigheten av 2 olika köpare och göra en laglig vertikal uppdelning. Den invändiga måtten på lägenheterna är ca 95 m2 och kostnaden för att ta bort trätrappan mellan våningarna är inte stor och jobbet kan utföras ganska fort.

“Whatever you are waiting for won’t come to you; you have to go for it.”― Israelmore Ayivor

Fastighet ID: EKJ1887, Neochori, Mani

Fastigheten är lättillgänglig och har parkeringsplats för 3-4 bilar. Huset designades för att på bästa möjliga utnyttja den vackra utsikten över havet och Taygetosbergen. Generösa verandor, många fönster som tillåter ljuset strömma in, dekorativa stendetaljer inomhus och en ostörd lokalisering. Här kommer du inte sakna hyresgäster!

Entrévåning (ca 95 m2 invändigt) nås från parkeringen och består av: 1 vardagsrum (ca 38,5 m2) med utgång till en balkong (ca 8 m2), 1 badrum med badkar (ca 4 m2), 1 hall med en inbyggd garderob (ca 3 m2), 2 sovrum (ca 17 m2 vardera), 1 kök (ca 11,5 m2). Härifrån kan du nå nedervåningen via en vacker trätrappa.

Nedervåning (ca 95 m2 invändigt) nås via poolområdet eller via den interna trätrappan. Här hittar du: 1 vardagsrum (ca 17,5 m2), 1 badrum med badkar (ca 4 m2), 1 hall med en inbyggd garderob (ca 3 m2), 1 kök (ca 11,5 m2) och 3 sovrum (samtliga på 17 m2). 2 av sovrummen har ett eget badrum (ca 4 m2 vardera). Denna våning har en stor veranda på ca 24 m2.

Pool och BBQ området är omgärdat av grönskande växter, har lättskötta stenplattor, mycket plats för utomhusmöbler och en traditionell grekisk grill. I trädgården hittar du även uthus på 15, 77 m2.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 450000 €
 • Byggår: 2007. Ny extern trappa och poolrenovering 2020
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: 246, 36 m2 (utvändiga mått). Cirka 123, 18 m2 per våning. 5 sovrum, 2 vardagsrum, 2 kök, 4 badrum
 • Pool: 24,75 m2
 • Tomt: 1074, 58 m2. På tomten finns 20 olivträd (ca 45 liter olivolja 20219
 • Närmaste mataffär: ca 800 meter i Neochori + 2 stora supermarket i Stoupa ca 4 km
 • Närmaste strand: 4,4 km i Stoupa eller ca 5,9 km i Agios Nikolaos
 • Närmaste taverna: ca 800 meter i Neochori och flera i Stoupa eller Agios Nikolaos
 • Kalamata: ca 50 km
 • Kalamata flygplats: ca 57 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Neochori, Stoupa, Mani, Peloponnesos, Grekland

Byn Neochori är en charmig grekisk by med många äldre hus som omvandlats till fantastiska och moderna boenden. I byn finns 2 tavernor, 2 bagerier och en mindre livsmedelsbutik. Byn är känd för sina vackra havsutsikter och har många internationella invånare.

Stoupa är den närmaste byn med flera tavernor, 2 stora supermarkets, apoteket, läkare med mera. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Byn Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.