till salu grekiskt traditionellt stenhus moderna losningar nyckelfardigt hus taygetos

Traditionellt stenhus med moderna lösningar. Nyckelfärdigt hus med utsikt över Taygetosbergen

Beskrivning

Fastigheten såldes sommaren 2022

Till salu traditionellt stenhus med moderna lösningar. Ett ”nyckelfärdigt hus”, fastigheten säljs som den är, med vitvaror, säkerhetsutrustning, TV, möbler och inventarier. Fastigheten ligger ca 460 meter över havet och har en fantastisk utsikt över Taygetos bergen samt ligger i närheten till byn Milea. Här kan du och dina kära glömma omvärlden och njuta av avskildheten och tystnaden som störs endast av fågelsång. En perfekt tillflyktsort för nutidens stressade människor.

“I do think the idea of living your life to the fullest is a little flawed. Like, why is jumping out of an airplane inherently better than reading a book? Or why is living a life that looks good on instagram inherently more meaningful than a life lived quietly? I just don’t buy it.”― John Green

Fastighets ID: EKJ1880, Kato Chora (Milea), Messinia Mani

Huset och fastigheten designades av en grekisk arkitekt och byggentreprenör som i sina tidiga år flyttade utomlands där det mesta av hans byggprojekt hade plats. Tidigare fanns här hans familjehem med anor från slutet av 1800 talet. En ovanlig fastighet där kärlek och stolthet från det förflutna kombineras med modernt tänkande och högt kvalitativ byggarbete.

Huvudhuset består av 2 sovrum (en med plats för en enkelsäng och den andra med en dubbelsäng), ett vardagsrum (med plats för en hörnbäddsoffa och en öppenspis), ett badrum, ett toalett (med plats för tvättmaskin, ett stort kök med plats för diskmaskin, dubbla kyl/frys, matbord, dagbädd, öppen spis, och barhörna som vetter mot en vacker kyrka i gotisk stil.  Allt smart designat på en våning (129 m2), med ett vackert stengolv, klinkers och trätak. Inredningen i huvudhuset är färgstark och lekfull, från fönster ser du trädgården och de grönskande bergen. Mycket ljus, många förvaringsutrymmen, luftigt och modernt.

Husets bottenvåning nås från trädgården och här hittar du en rymlig studio (en vacker kamara) med plats för en dubbelsäng, eget badrum och mindre vardagsrum (45 m2) samt ett välplanerad matkällare/förvaringsutrymmet (27 m2).

Till fastigheten hör också en stor BBQ area (32 m2) med plats för 12 personer. Pizza/brödugn, traditionell grekisk grill, kyl/frys, gasspis och gasgrill. Allt under ett trätak som skyddar dig under de varmaste perioderna.

Närmast de elektriska grindarna finns ett stort garage (37 m2) med ett avskild område för vedsamling. Ett solitt tak och konstruktion gör det möjligt att omvandla huset till ett extra boendet om så önskas.

Trädgården är välplanerad med fullvuxna olivträd, fruktträd, grönsaksodlingar och kryddodlingar och har självklart gott om plats för att anlägga en pool. Hela fastigheten är omgärdad delvis av en vitkalkad mur och delvis av en nätstängsel. Komplett husalarm är installerat i huset och varje rum, både ute och inne har inkopplad TV .

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2015
 • Boyta:  Yttermått 202 m2  (3 sovrum, 2 badrum, 1 toalett (med tvättmaskin), 1 vardagsrum, 1 kök, förvaringsutrymme)
 • Övrigt: BBQ area (32 m2), garage (37 m2) med vedbo
 • Parkeringsplats: 2 bilar
 • Tomt: 809 m2. Några olivträd och flera fruktträd: citron, fikon, grapefrukt, mandarin, aprikos, mango, avokado, diverse kökskryddor och grönsaker
 • Närmaste strand: Pantazi strand ca 14 km, Kalogria strand ca 17 km, Limeni (stranden och hamnen i Areopolis) ca 30 km
 • Närmaste livsmedelsbutik: ca 15 km i Agios Nikolaos, ca 16 km i Stoupa
 • Närmaste taverna: ca 9 km i Nomitsi, ca 15 km flera tavernor i Agios Nikolaos
 • Flygplats Kalamata:  ca 69 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Kato Chora/Milea, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Namnet Milea (eller Milia) nämns först i det venetianska dokumentet från 1465 och kommer från fruktträdet (äppelträd) eller (enligt andra källor) från det homeriska ordet för getter (”mila”). I Milea finns många vackert restaurerade traditionella hus och imponerande antal kyrkor (ca 70) i och i närheten till byn.

Milea ligger ca 15 km från de populära kustbyarna som Agios Nikolaos och Stoupa och ca 30-40 km från den mystiska ”Deep Mani” med dess fantastiska borgar och vilda strandvikar.