till-salu-utsikt-bergen-hav-bygg-hus-mani

Drömsk utsikt över grönskande berg och gnistrande hav: bygg ditt hus i Mani

Beskrivning

Fastigheten såldes september 2023

Till salu för dig som vill bygga i magiska Mani: två tomter med drömsk utsikt över grönskande berg och gnistrande hav. Fastigheten är belägen på en tyst väg i ett lugnt villaområde och inom 800 m byggzonen i byn Kotroni. Nära till grannar men också ett ostörd läge. Skapa en lugn och vänskaplig plats för dina nära och kära. Det finns få tomter kvar som erbjuder den imponerande utsikten och känslan av att fly till ditt eget fridfulla paradis men ändå vara några minuter från stränder, byar och vardagliga bekvämligheter.

“When you can no longer count the peaceful moments in your day, and life becomes a wonderful place of clear thoughts and calm.  You know things are as right as they should be.”― Ron Baratono

Fastighets ID: EKJ1912, Kotroni, Agios Dimitrios, Messinia Mani

Byggtomterna formar tillsammans en idealisk rektangulär. Här kan du med en lätthet planera både hus, pool och trädgård. Platsen är lättillgänglig, vatten finns redan på tomten, ström finns i närheten: det kommer inte kosta mycket att bygga ditt drömhus i Kotroni, Pano Poliana.

I närheten finns vackra promenadstigar som tar dig till stämningsfulla byn Kotroni, charmiga Agios Dimitrios och den omtyckta Pantazi stranden. Säljaren är villig att låta köparen ta över husritningarna som har förfallit 2022 men som lätt kan återansökas. Huset (191 m2 och 3-4 sovrum) designades noggrant för att dra nytta av den fantastiska utsikten och för att få in naturligt ljus i varje rum.

Vi kan så klart hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för byggprojektet, oavsett om du vill designa ditt hus från grunden eller ta över de befintliga ritningar. Nedan bilder från ”a turnkey house at a fixed price” Läs mer om här.

Övriga fakta du borde veta om

  • Tomt totalt 1012 m2. Tomt 1 är på 928 m2 och tomt 2 är på 83 m2. Du kan ansöka om bygglov för 200 m2. Hus kan vara som högst 7,5 meter (plus 1,5 meter för tak)
  • Olivlunden: 18 olivträd
  • Närmaste taverna: ca 1,5 km
  • Närmaste strand: ca 1,5 km. En skön promenad genom olivlundarna på 15-20 minuter
  • Närmaste livsmedelsbutik: ca 2 km
  • Kalamata flygplats: ca 61 km
  • Aten flygplats: ca 317 km
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Kotroni/Agios Dimitrios/Agios Nikolaos, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger dessa vackra och oförstörda små fiskebyarna. Perfekt plats för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar.

Kotroni ligger 90 meter överhavet, mellan Platsa och Agios Dimitrios. Agios Dimitrios är en liten by med en liten pittoresk hamn. I antiken var den känd som ”Pefnos” och tillhörde kung Tyndareus. Pausanias berättar om en bronsstaty på en sten i havet, (Dioscuri) som inte bara representerade kungens söner Castor och Pollux men även platsen där Sköna Helena var född.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och kaféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. Här samlas både unga och gamla, lokalbo och turister, och njuter tillsammans av de magiska solnedgångarna. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.