tomt salu vy bygglov arkitektritad villa agios nikolaos- ekj1948

Nära charmiga Agios Nikolaos: tomt med med fri utsikt och bygglov för en arkitektritad villa

Beskrivning

Bud accepterat, försäljning pågår!

Till salu en tomt med fri utsikt över gröna berg, olivlundar, himlen och havet. Tomten är lättillgänglig och endast 3 km från Agios Nikolaos. Här kan du börja bygga från dag ett: bygglovet för en vacker arkitektritad villa är klart, godkänd av alla myndigheter och på tomten finns redan byggsten som räcker till husgrunden. Ett pålitligt byggföretag är redo för att slutföra hela projektet.

“Whatever you are waiting for won’t come to you; you have to go for it.”― Israelmore Ayivor

Fastighet ID: EKJ1948, Riglia, Agios Nikolaos, Messinia Mani

Ett sällsynt tillfälle att bygga en modern, riktigt välplanerad enplansvilla som respekterar områdets historia och karaktär. En tomt med en magisk utsikt över de mäktiga bergstopparna, den gröna dalen och ner till blå himmel och hav. Tomtens placering och form är utmanande och krävande. Men med den konceptuella designen av huset som gjordes av respekterade polska arkitekter med 50 års yrkeserfarenhet kommer allt till sin rätt. Förtrollande ljus och privat läge trots att tomten ligger nära huvudvägen och andra existerande och pågående husprojekten.

Det går att anpassa och ändra husdesign med en gäststudio på övervåningen samt bestämma om huset ska vara i byggt i sten på båda våningarna eller om du vill kombinera tegel med sten. Vi kan så klart hjälpa dig och etablerar kontakten med en lokal arkitekt som är insatt i projektet.

Alla husritningar och dokumentation anpassades till grekiska förhållanden av en byggingenjör från Kalamata och är giltiga till november 2025.  Det tog över ett år att få ett godkänt bygglov men tyvärr av hälsoskäl tvingas nuvarande ägaren att sälja tomten och byggkonceptet.

Huset är på 163,57 m2 och, i dagsläget, består av 2 sovrum, 2 badrum och ett stort vardagsrum med kök. En veranda under tak på den första våningen och en takterrass som går över hela huset. Huset och trädgården designades för just denna specifika plats och arkitekterna tog hänsyn inte bara till utsikten men även till ljusförhållanden och ljudnivåer. Du har gott om tid att anpassa interiör till ditt personligt tycke eller satsa på att bygga en extra våning med gäststudio och takterrass. Nedan bilder från den närliggande (ca 2,8 km) stranden Pantazi, här kommer du trivas hela året!

Övriga fakta du borde veta om

Agios Nikolaos, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda fiskebyn Agios Nikolaos. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.