valplanerat-valskott-hus-utsikt-berg-hav

Ett välplanerat och välskött hus med utsikt över grönskande berg och gnistrande hav

Beskrivning

Till salu i magiska Mani: ett välplanerat och välskött hus med 360 grader drömsk utsikt över grönskande berg och gnistrande hav. Fastigheten har nära till grannar men också ett exklusivt högt läge. Här kan du skapa en lugn och vänskaplig plats för dina nära och kära. Det finns få hus som kan erbjuda den imponerande utsikten och känslan av att fly till ditt eget fridfulla paradis men ändå vara några minuter från stränder, byar och vardagliga bekvämligheter. I närheten finns vackra promenadstigar som tar dig till den stämningsfulla byn Kotroni, charmiga Agios Dimitrios, Agios Nikolaos och de omtyckta närliggande stränderna.

”Home sweet home. This is the place to find happiness. If one doesn’t find it here, one doesn’t find it anywhere” – Mr. K. Soni

Fastighets ID: EKJ1937, Poliana, Agios Dimitrios, Messinia Mani

Huset är beläget i ett lugnt villaområde med internationella grannar och designades för att, till max, nyttja utsikten över Taygetos, byn och havet. Här kan du beskåda stjärnklar himmel, dramatiska moln och de berömda solnedgångarna från husets alla hörn. Bekväma, öppna terrasser (cirka 60 m2) går runt om på övervåningen medan de på nedervåningen skyddas (cirka 45 m2) under tak.

Övervåningen är på 74 m2 och består av en öppen yta med kök, vardagsrum (med en underbar öppen spis) och matsal samt ett toalett. Denna våning kan nås både via en extern och intern trappa. Ett vackert innertak i trä och fönster på samtliga väggar som vetter mot både bergstopparna och havet. Ett imponerande vilorum med spektakulärt ljusinsläpp! En stor terrass med plats för matbord och soffgrupp.

Nedervåningen är på 110 m2 och består av tre stora sovrum (varav ett har eget badrum), ett gästbadrum med plats för en tvättmaskin och en entréhall. Från samtliga rum finns utgång till terrasser som har plats för ett ”eget” frukostbord samt även en större terrass med plats för soffgrupp. Från denna våning och via en intern trappa nås även ett förvaringsrum/vinkällare på 20 m2.

En lätthanterad trädgård med välskötta oliv- och fruktträd samt plats för en pool för dig som vill bygga en. Det finns möjlighet att planera in en workshop eller extra gäststudio  på 30-35 m2 för dig som vill vidareutveckla boytan. Huset har centralvärme (el), vatten värms med hjälp av solpaneler och vid entrén finns en extra vattentank på 2500 liter.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 395000 euros. Säljs möblerat och ägaren accepterar närliggande bud
 • Byggår: 2006 och i ett utmärkt skick
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Hus: 204 m2. Tre sovrum, tre badrum, ett vardagsrum, ett kök, hall och förvaringsrum/vinkällare
 • Parkeringsplats: 1 bil
 • Tomt: 807 m2
 • Trädgård: tolv olivträd, fyra apelsinträd, två citronträd och en fikonträd
 • Närmaste taverna och stränder: ca 1 km
 • Närmaste livsmedelsbutik: Agios Nikolaos ca 2 km
 • Flygplats Kalamata:  ca 60 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Besök gärna våra bloggar för annat kringliggande information: Husigrekland.seHouseinpeloponnese.comDomwgrecji.pl

Poliana/Agios Dimitrios/Agios Nikolaos, Messinia Mani

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger dessa vackra och oförstörda små fiskebyarna. Perfekt plats för dig som vill lämna stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar.

Poliana är ett lugnt villaområde och även om området tillhör byn Kotroni, så är det just närheten till byarna Agios Dimitrios/ Agios Nikolaos samt de omtyckta, natursköna stränderna Malsova, Voulimeneas, Pantazi som gör lokaliseringen attraktiv för husägare.

Agios Dimitrios är en liten by med en liten pittoresk hamn. I antiken var det känt som ”Pefnos” och tillhörde kung Tyndareus. Pausanias berättar om en bronsstaty på en sten i havet, (Dioscuri) som inte bara representerade kungens söner Castor och Pollux men även platsen där Sköna Helena var född. Läs mer under länken här.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.