Bokcirkel-stickkurs-akvarellkurs-Grekland-Koroni

Bokcirkel, stickkurs, akvarellkurs i Grekland: saltvattenspool och olivlundar, hyr anläggningen nära Koroni

Beskrivning

Bokcirkel, stickkurs eller akvarellkurs i Grekland: hyr hela anläggningen, njut av solen, värmen och historiska platser i närheten till det anrika Koroni! Liokrina-anläggningen har allt du behöver för att trivas och för att genomföra ditt projekt! Här kan ni njuta av utsikten över medelhavet, saltvattenspool, bekväma terrasser med sköna solstolar kring poolen och jacuzzi samt skuggad och sval uteplats där ni kan avnjuta en gemensam frukost eller svalkande drinkar på kvällen. Komplexet är öppet för bokningar under hela året men gruppbokningar rekommenderas från slutet av september och under hela oktober samt från slutet av mars till slutet av maj. Under denna perioden ligger medeltemperatur på ca 22 grader i luften och vatten (källa).

Objekt ID: LKO1806, Liokrina, Koroni

Samtliga hus är modernt och trivsamt inredda, har generösa sociala utrymmen samt praktiska faciliteter som: tvättmaskin, diskmaskin, öppen spis, smart-tv i vardagsrummet och sovrummet samt allt du kan tänka dig behöva i köket och badrummet. Städning varje tredje dag och engelsktalande värdar som alltid finns på plats. Ni parkerar bilarna bekvämt på området.

Gruppbokningar för 12-15 personer: sex sovrum, sex badrum, 3 soffor

Villorna Krinos, Elia och Helios är vackra tvåvåningsvillor som är byggda för att nyttja utsikten över Medelhavet. På bottenvåningen hittar du (allt i öppen planlösning):

  • ett fullt utrustat kök (med diskmaskin och övriga nödvändiga faciliteter)
  • en matsal
  • ett vardagsrum med öppen spis
  • ett badrum

På övre våning hittar du två dubbelrum, två badrum (en av de med tvättmaskin) och stora terrasser. Samtliga hus har även bekväma bäddsoffor på bottenvåningen och med detsamma kan du kan räkna att tre personer till kan få plats i gruppen. Det gemensamma sociala utrymmet som ni kan använda är (förutom solterasser vid poolen) en charmig designad patio med soltak som har bekväma bord och stolar. Beroende på ert projekt kan man så klart möblera om på pation för att den ska matcha era ändamål. I anläggningen finns även en snackbar (öppet på kvällarna) och möjlighet att beställa frukost.

Priser och betalningsvillkor

Det kortaste vistelse är 3 övernattningar och pris för gruppbokningar offereras på begäran. Under vintermånaderna och vid vistelse längre än en vecka kan offereras uppvärmning och ved till de öppna spisarna. Ni betalar 30 % deposition via banköverföring och resterande belopp vid ankomst via bankkort. Depositionsavgiften är återbetalningsbar vid avbokning senast 60 dagar innan ankomst. Gå direkt till bokningsformuäret.

Nyttig information och länkar:

Koroni, Messinia County, Peloponnesos, Grekland

Messinia County består av flertal olika kommuner med små genuina grekiska samhällen, alla väster om Kalamata. Området är omskrivet i Iliaden och en del av platserna är bebodda än idag, som tex Pylos. De populära orterna KoroniMethoni och Pylos ligger nära och trots de snirkliga vägarna tar det inte särskilt lång tid att ta sig runt den delen av Messinia.

Koroni ligger långt ner på västra sidan av Peloponnesos utmed havet. Här finns mysiga tavernor, kaféer, söndagsmarknader med lokala frukter och grönsaker samt den välbesökta vackra sandstranden som Zaga beach (Zagastranden) där mirakulöst nog havssköldpaddor fortfarande lägger sina ägg här. Stranden i Koroni är ca 3 km lång. Missa inte att planera in ett besök på en medeltida venetiansk borg som ligger över stranden.  Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om områden vi jobbar på..