hyr hus grekland badplats fonea stranden kardamyli

Hyr en vecka eller en månad: unikt hus med egen badplats, nära till Fonea stranden och Kardamyli

Beskrivning

Med ett stort nöje kan vi erbjuda till uthyrning detta unika huset med egen badplats, endast 170 meter till Fonea stranden (en av de vackraste i Mani) samt nära till både Kardamyli och Stoupa. Här kan du stanna en vecka eller 6 månader och ta med dig din fyrbenta vän: husdjuren är tillåtna! ”Anamnisi” (ανάμνηση) betyder ”minnen” på grekiska och vi lovar att minnen du skapar här kommer vara livet ut. Du kan hoppa i det smaragdfärgade Medelhavet från egen badbrygga och beskåda många magnifika solnedgångar från de generösa och väldesignade uteplatserna.

Arkitektspråk i huset påminner om den berömda i Mani villan som ägdes av Sir Patrick Leigh Fermor. Och det är med ett stort rätt: ”Anamnisi” byggdes och designades av samma byggteam! Här finns gott om plats både för individens avskildhet och för umgänge i stora sällskap. Husets nuvarande ägare är en barnfamilj och du hittar i huset allt som kan göra dina barn glada: från badleksaker till en stor studsmatta i trädgården.

Objekt ID: HNT1001,”Anamnisi”, Kardamyli

I huset hittar du två sovrum med dubbelsäng och ett sovrum med 1 dubbelsäng + 2 enkelsängar. Sovrummen är stora (16 kvm  till 20 kvm), bekväma och med inbyggda garderober. Samtliga sovrum, vardagsrummet (45 kvm), badrum och köket (20 kvm)  nås via verandan som har plats för matbord och en soffa. Huset lämpas sig bäst för max fyra vuxna och fyra barn.  A/C enheterna kan användas för både kyla och värme.

I huset finns både tvättmaskin och diskmaskin samt bluetooth enhet  dock inga tv apparater. I trädgården finns, förutom olivträden förstås, mandarin och citronträd. Frukterna är fria att plocka av övernattande gäster och kommer ni under tiden där olivkörden är igång så kan ni vara en del av detta minnesvärda och unika kulturupplevelsen.

Pris i euro och per vecka samt betalningsvillkor

Kortaste vistelse är en vecka och i priset ingår WiFi, städning samt byte av handdukar och linnen en gång i veckan. Vill du ha städningen mer ofta så kan detta offereras på begäran. Vill du stanna längre än en vecka? Begär offert på antal veckor eller dagar. Incheckning 14.00, utcheckning 12.00 eller enligt överenskommelse.

  • 1 maj till 31 september: 1540 €

Vid bokningen betalar du 30 % i depositionsavgift via banköverföring som är återbetalningsbart om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Avbokar du upp till 30 dagar återbetalas 50% av din deposition. Därefter återbetalas inte depositionen. Resterande belopp betalas kontant vid ankomsten eller via banköverföring två dagar före ankomsten.

Pris i euro och per månad samt betalningsvillkor

  • 1 till 31 oktober:  900 €
  • 1 till 30 april: 900 €

I priset ingår inte förbrukning av el och vatten. Kostnaden för (WiFi 35 € per månad) och städning (2 gånger per månad och 50 € åt gången) tillkommer. Vid bokningen betalar du 30 % i depositionsavgift via banköverföring som är återbetalningsbart om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Avbokar du upp till 30 dagar återbetalas 50% av din deposition. Därefter återbetalas inte depositionen. Resterande belopp betalas kontant vid ankomsten eller via banköverföring två dagar före ankomsten. NOTERA: huset är uthyrd från 20 september till 31 oktober 2021.

Nyttig information och länkar:

Kardamyli, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Kardamyli ligger 15 meter över havet och är en av södra Medelhavets bäst bevarade hemligheter. Vissa kallar Kardamyli för en “New Côte d’Azur” och här har du chansen att träffa berömda konstnärer och njuta av många kvällar med jazzmusik. Kristallklart blått vatten, majestätiska cypresser, vilda olivlundar och avlägsna snötäckta berg. Byns läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och Kardamyli besöks året om av både vandrare och badsugna turister.

 

En exklusiv, liten, oförstörd by som stoltserar med storslagna villor, förtrollande stenmaisonetter, frodiga trädgårdar, en pittoresk hamn och fantastiska stränder där du kan träffa en och annan känd skådespelare, filosof, forskare eller författare. Enligt Homeros var staden Kardamyli en av de sju städer som utlovades av Agamemnon till Achilles för att han skulle återuppta kampen under Trojanska kriget. Och oavsett om du tror eller inte tror på de mytologiska hjältarna så kommer du att njuta av den charmiga bergsbyn med en liten hamn, stränder, restauranger, bergsstigar och historiska ruiner.