hyr-hus-stranden-stoupa-komfort

Hyr åretrunthus ”Prastova” (900m till stranden i Stoupa), hitta komfort och avskildhet

Beskrivning

Njut av semester i Peloponnesos och hyr ett åretrunthus ”Prastova” beläget bara 900 meter till stranden i Stoupa. Här hittar du lugnet, komfort och avskildhet och kan mysa med dina nära och kära.  Fräscht och modernt stenhus med karaktär omgivet av oliv- och citrusträd samt i närheten till supermarket, restauranger och tavernor. Vill du tillbringa din semester på ett mer aktivt sätt så hittar du olika former av vattensporter (dykning, paddling med mera) samt vackra vandrings- och cykelstigar i närområdet. Huset har en fungerande öppen spis så du kan värma dig om du vill semestra i Stoupa under vintern. Det finns plats för två bilar i husets innergård.

Objekt ID: UST2019, Prastova Cottage, Stoupa, Messinia Mani

  • två sovrum (ett med dubbelsäng, ett med 2 singelsängar) med A/C
  • ett badrum (med tvättmaskin)
  • öppet kök/vardagsrum (med en bekväm bäddsoffa) med öppen spis

Betalningsvillkor för korttidsuthyrning, priset offereras på begäran

I huset kan det bo upp till 5 personer men är ni ett par som vill hyra huset så erbjuder hyresvärden ett rabatterat pris. I priset ingår städning två gånger per vecka, WiFi och A/C. Incheckning 15.30 (flexibel) och utcheckning kl. 11.00. Minsta bokningen är 3 nätter. Vid bokningen betalar du 30 % i depositionsavgift som är återbetalningsbart om avbokning sker senast 60 dagar innan ankomst. Inbetalning sker via banköverföring. Observera att i detta objekt tillkommer ingen turistskatt!

Hyr huset 1,3 eller 6 månader

Från sista oktober till första april kan du hyra huset per månad. Priset offereras på begäran. Notera: I priset kommer ingå WiFi men inte städning (vi kan hjälpa dig hitta städhjälp) , vatten eller elförbrukning. Du kommer betala en månadshyra i förväg och därefter månad per månad.

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!