Pittoreskt hus, takterrass med 360 graders utsikt, lättskött trädgård, nära till stranden

Beskrivning

Bud accepterat: försäljning pågår

Köp ett pittoreskt hus i soliga Grekland nära (2 km) till Pantazi strand! Njut av takterrassen som erbjuder 360 graders utsikt och den lättskötta trädgården (mediterranean garden) med stenlagda uteplatser och gångar. Oavsett om du vill spendera somrarna här eller kan/vill bo mer permanent: den vackra och lugna miljön hjälper dig att upptäcka din kreativ sida. ”The way we spend our time defines who we are”, Jonathan Estrin. Ett ovanligt hus med charm och karaktär, en hemlig trädgård bakom den stängda porten, en fristad för våra stressade själar helt enkelt! Och inte att förglömma: du når stranden på ca 15-20 minuter promenad igenom grönskande olivlundarna.

Bilen parkerar du bekvämt vid huvudvägen och huset når du via en smal gränd med en förtrollande vacker grönska. För över 250 år sedan hade denna gång använts för första gången: vem vet vilka storyn som finns runtomkring dig? Huset renoverades omsorgsfullt och även om renoveringsarbetet är slutfört, så finns här fortfarande plats för dina egna idéer och utvecklingsplaner. Det ursprungliga tornet som byggdes 1771 var tre våningar högt och eftersom de första ägare reste upp tornet endast till den andra nivå så kan du ansöka om bygglov för en våning till. What you see is what you get: redo att flytta in omgående!

Objekt ID: EKJ1830, Riglia, Messinia Mani

Till vänster om ingångsporten, i det smalare tornet hittar du ett förvaringsrum. Här kan du inreda och förbereda för ett extra sovrum med eget badrum: vattenledningarna är redan på platsen! Från den stenlagda pation och några trappsteg högre når du en veranda som kantas av vackra blommor och utgång till:

 • en takterrass (nås via en spiraltrappa i metall)
 • ett gästboende:  ett extra sovrum (16 kvm) med eget badrum med dusch
 • huvudingång till huset

Husets kök är på 38 kvm och ägaren valde att behålla en del originaldetaljer här. Bekväma arbetsytor och plats för matbord för 8 personer: här kommer du trivas att lära dig den grekiska matlagningen!

 • Från köket och två trappor upp når du ett avlångt vardagsrum (20 kvm) med öppen spis (som också är kopplad till vattenburen värmesystem), plats för en bekväm bäddsoffa för två, inbyggda hyllor och ett vackert trägolv. Ljuvligt ljusinsläpp via de smala träfönstren och utsikt mot havet och trädgården
 • Från vardagsrummet och via stentrappor ner når du ett sovrum (16 kvm) och eget badrum (5 kvm) med badkar och en annorlunda design. Detta sovrum har en egen dörr med utgång till en välplanerad trädgård. Bra att veta för dig som vill göra anpassningar: i badrummet bakom vägen finns en liten kammare som du kan återanvända. Det sägs att i detta kammare gömdes en engelsk pilot under andra världskriget
 • I trädgården hittar du en uteplats med marmorbord, några fruktträd och odlingar. Vatten värms via solpaneler och/eller el och i trädgården finns även en reservvattentank på 2000 liter
 • Huset säljs inklusive möbler och vitvaror. Säljaren accepterar bud omkring 199000 euro. Bra att veta: ett buss från Kalamata har hållplats på huvudvägen, strax innan den hemliga gången till huset!

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 199000 €, säljs möblerat, bud accepteras
 • Byggår: 1771, först renovering 1990. Därefter diverse förbättringsarbeten
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Boyta: 134 kvm
 • Tomt: 230 kvm
 • Närmaste mataffär: ca 3 km
 • Närmaste strand: ca 2 km (gångavstånd 1 km) Pantazi Beach och ca 7 km Stoupa
 • Närmaste taverna: ca 2 km flera i Agios Nikolaos och ca 7 km flera i Stoupa
 • Kalamata: ca 48 km
 • Kalamata flygplats: ca 60 km
 • Aten flygplats: ca 314 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Riglia, Agios Nikolaos, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger denna vackra och oförstörda lilla fiskeby. Perfekt resmål för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Byn brukade även kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne” eller liten Eleni: ​​”Selinitsa, månen ryser när den hör ditt namn, medan Paris smeker Eleni”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och kaféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola.