relax-semester-boende-grekland-peloponnesos-boka-boende-stoupa

Skön relax-semester eller längre boende i Grekland? Ladda batterierna i Peloponnesos och boka boende i Stoupa

Beskrivning

Skön relax-semester eller längre boende i Grekland? Ladda batterierna i Peloponnesos och boka boende i Stoupa, ett vackert hus/lägenhet ”Isycho Spiti” med åretrunt-standard. Uppvärmning och fungerande WiFi och bara 650 meter från de vackra stränderna i Stoupa. Här kan du både semestra, relaxa eller jobba! Parkera bilen för gott under din vistelse: du har gångavstånd till alla bekvämligheter och en vacker promenadsträcka mellan Stoupa och Agios Nikolaos. ”Isycho Spiti” (ήσυχος σπιτι) betyder lugnt, stillsamt hus och det är exakt det som huset erbjuder dig under din vistelse.

Vem vet, kanske den vackra utsikten över havet, de legendariska solnedgångarna och de omgivande olivlundarna gör att det växer en artist inom dig? Lägenheten har en egen ingång och en privat trädgård. Hyresvärden bor granne med dig och kan bidra med lokala tips på tavernor och sevärdheter.

Objekt ID: UST1910,”Isycho Spiti”, Stoupa

Har du jobbet med dig? Ingen fara snabb WiFi ingår i hyran och under regniga kvällar kan du slappna av med dina bästa Netflix-serie. Direkt från vardagsrummet går du ut på en balkong (lagom stor för bord och stolar) som vetter mot havet och byn. Lägenheten renoverades 2019 och består av:

  • 2 sovrum med 2 enkelsängar och generösa garderober
  • ett badrum
  • öppen planlösning köket/vardagsrummet
  • en sovalkov med en säng
  • tvättmaskin finns i en tillbyggnad i trädgården.

Samtliga rum har myggskydd i fönstren och är utrustade med luftkonditionering, takfläkt samt värmeelement för vintermånaderna. I köket finns allt du kan tänkas behöva oavsett om du vill stanna här över hela vinter eller bara några veckor på sommaren.

Pris i euro och per natt samt betalningsvillkor för korttidsuthyrning

Den kortaste vistelsen är 7 nätter. I priset ingår städning en gång per vecka (inklusive byte av handdukar och sänglinnen) och du avtalar på platsen vilken dag som skulle passa dig bäst för städningen.

  • 16 oktober – 30 april: 65 euro
  • 1 maj – 30 juni: 75 euro
  • 1 juli – 15 september: 90 euro
  • 16 september – 15 oktober: 75 euro

Vid bokningen betalar du 20 % i depositionsavgift via banköverföring som är återbetalningsbart om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter återbetalas inte depositionen. Resterande belopp betalar du efter de 60 dagarna via banköverföring. Incheckning kl. 16.00, utcheckning klockan 11.00.

Hyr huset per månad

Du kan hyra huset på en eller tre månader från 1 oktober till sista april. Kontakta oss för offert och betalningsvillkor

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.