romantisk-semester-grekland

Romantisk semester i Grekland? Hyr en villa i Peloponnesos

Beskrivning

Planerar du romantisk semester i Grekland? Glöm öarna och upptäck Peloponnesos! Hyr en villa ”Couples” vid havet i Stoupa. Här kan ni skämma bort varandra och glömma vardagen. Daglig städning ingår i priset så ni kan bara fånga kvällar och dagar! Ni bor med havet som granne och har flera tavernor och små stränder ett stenkast bort. En kort promenad tar er till strandpromenaden i byn Stoupa med alla restauranger och butiker. Ett lyxigt boende som är perfekt för par som vill skämma bort varandra i romantikens tecken.

”Att stanna upp ett ögonblick emellanåt kan vara den enda möjligheten att orka gå vidare” av Olle Wedholm. Vill ni semestra i ett större sällskap? Ett gäng väninnor som vill trots allt ha lite avskildhet? Hyr granhuset villa ”Friends” med plats för ytterligare fyra eller sex personer. Samtliga husen har utformats enligt gamla Feng Shui riktlinjer samt utifrån olika önskemål från gästerna och med naturliga harmoniska bygg- och dekormaterial.

Objekt ID: UST1861, villa Couples, Stoupa

Villan har två terrasser där ni kan njuta av solen och beundra utsikten. Den största terrassen nås från vardagsrummet genom dubbla altandörrar och vetter mot havet. En stig leder ner härifrån till jacuzzin på klippkanten. Den andra terrassen vetter ut över bukten och har dubbla altandörrar från vardagsrum och från sovrum.

  • Vardagsrummet med öppen spis har altandörrar på båda terrasser. Det finns också TV och CD-DVD-system.
  • Köket är i en alkov av rummet och är fullt utrustat med diskmaskin, spis / ugn, kylskåp, vatten- och kaffekokare, etc.
  • Badrummet har ett full-size massagebad med dusch och är smakfullt inrett med trädetaljer och en blandning av putsade väggar och stenväggar. Här finns också tvättmaskin med torktumlare.
  • Sovrummet, liksom vardagsrummet, har en kombination av golv och tak i trä med både sten och gipsväggar. En dubbel altandörr leder till terrassen.

Betalningsvillkor för korttidsuthyrning, priset offereras på begäran

Vid bokning betalar du 30 % i depositionsavgift som är återbetalningsbart om avbokning sker senast 60 dagar innan ankomst. Inbetalning sker via banköverföring. Observera att i detta objekt tillkommer ingen turistskatt! Daglig städning ingår och handdukar och sängkläderna byts varannan dag. Priset offereras på begäran.

Hyr huset 1,3 eller 6 månader

Från sista oktober till första april kan du hyra huset per månad. Priset offereras på begäran. Notera: I priset kommer ingå WiFi men inte städning (vi kan hjälpa dig hitta städhjälp) , vatten eller elförbrukning. Du kommer betala en månadshyra i förväg och därefter månad per månad.

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!