Semester i egen borg i Grekland? Bara 2,5 timme bilresa från Kalamata flygplats!

Beskrivning

Semester i egen borg i Grekland? Boka ”Manitornet”: bara 2,5 timme bilresa från Kalamata flygplats! I tornets historiska miljöer kan du och dina vänner göra minnesvärda inre och yttre resor. Långa frukostar med skön relax vid poolen och intressanta utflykter på eftermiddagarna: ”alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att njuta av det”, Samuel Butler. Manitornet” är ett vackert renoverat tornhus från 1800-talet. Smakfull inredning med historiska detaljer, högkvalitativa möbler, sängar och soffor och omhändertagande hyresvärdar.

Bekväm och privat patio med pool och BBQ area: här kan ni vara er själva för en stund. Glöm tvätten, disken och städningen: full service ingår i priset! Under hela ditt besök levereras också färska ägg, hembakat bröd, hemgjort smör, ost och marmelad: ekologiskt och välsmakande. Vill ni inte tillaga egen mat i köket eller på er egen utegrill i trädgården? Inga problem: ni kan äta på det närliggande förstklassiga hotellet Hotell Citta dei Nicliani (samma ägare) eller ta en promenad till den lokala tavernan i byn Stavri. I ”Manitornet” finns plats för upp till sex personer. För dig som har jobbet med dig: välfungerande WiFi även i poolområdet! Vill du ordna en eget privat BBQ party? Hyresvärdarna hjälper till med allt vad du behöver: från marinerade grillspett till grekisk sallad. Poolen är 2,10 meter djupt och 7 meter lång: bra simträning inför grillfesten!

Objekt ID UKM1906: ”Mani Tower”, Koita

  • På bottenvåningen hittar ni ett sovrum med två bekväma sängar (24 kvm), köket med matsal (27 kvm), stort badrum, utgång till patio, poolen (3×7 meter) och BBQ area
  • Övervåning består av ett stort vardagsrum med öppen spis (30 kvm) och med utgång till en patio/ veranda. En halvtrappa upp: ett sovrum svit, ett badrum samt sovalkov (en mezzanin) med två sängar (37 kvm)

Priser per natt och bokningsvillkor

Du kan boka ”Manitornet” från den 1 maj till sista september. Vill du boka efter den sista september eller före den 1 maj? Priset lämnas på förfrågan.

  • Maj, Juni, September: 250 euro
  • Juli: 300 euro
  • Augusti: 400 euro

Specialerbjudandet: boka 7 nätter, betala för 5! Priser inkluderar städning varje tredje dag, användning av WiFi och luftkonditionering, tvättservice samt påfyllning av färsk bröd, ägg, ost och smör till era frukostar. Ni betalar 50 % deposition via banköverföring och resterande belopp 1 dag före ankomsten via bankkort eller kontant. Ni kan avboka er reservation utan avgift 30 dagar före ankomsten. Avbokar ni senare än så återbetalas inte depositionen.

Nyttig information och länkar

Koita, Lakonien, Peloponnesos, Grekland

Lakonien (grekiska Λακωνία) gränsar i norr till Arkadien, i öster till Argoliska viken, i väster till Messenien och Messeniska viken och huvudorten är Sparta. Spartanerna var bland annat ryktbara för att de lade stor vikt vid att i sina samtal uttrycka sig kort och innehållsrikt. Härifrån har substantivet lakonism (grekiska lakonismos) och adjektivet lakonisk uppstått som beteckning för ett kort, kärnfullt uttryck av stor betydelse (mer om Sparta här). Landskapet är helt unikt i sitt slag: karga bergskedjor, spektakulär kuststräcka, de berömda tornhusen och genuin grekisk atmosfär i byarna.

Ta god tid att utforska inre Mani: körningen längs kustvägen är vacker, och du kommer att stöta på flera bra stränder, några med sand, andra med stenar. Det finns några fina vikar och stränder hela vägen söderut, men Lakonien är mest för dig som gillar att gå, utforska och upptäcka i lugn och ro. Våren är årets bästa tid för detta och är verkligen mer av en ”högsäsong” än sommaren här.