Semester-Grekland-lagenhet-Stoupa-pool

Semester i Grekland? Hyr lägenhet i Stoupa: en magisk trädgård och en vacker pool

Beskrivning

Semester i Grekland? Boka boendet i Stoupa, Peloponnesos och hyr strandnära lägenhet i ett lugnt område, med en magisk trädgård och en vacker pool. Du vet alla samtalen och små planeringarna, de filosofiska diskussionerna som du, din familj och dina vänner aldrig har tid med? Eller den semester som du och din väninna lovade varandra för ett tag sedan? Här hittar du allt du behöver: trädgård med inhägnat område, doften av kryddor och olivträd, grillytor och lusthus. Anläggningen ”Elektras Hem” består av två stenhus i Manistil som byggdes i en charmerande olivlund. Varje hus består av två olika typer av boende: en lägenhet med ett sovrum och en studio. Samtliga med egna ingångar, generösa balkonger och ett stort vardagsrum. Boenden är bekväma, smakfullt inredda och har bekväma bäddsoffor i vardagsrummen.

 

Objekt ID ET1810: ”Elektras kryddiga hem”, Stoupa

  • Lägenheter Lavendel och Timjan: ca 60 kvm med ett sovrum och två bäddsoffor i vardagsrummet. Max 4 personer
  • Studios Mynta och Basilika: ca 40 kvm med en avskild yta för dubbelsäng och en bäddsoffa i vardagsrummet. Max 3 personer

Priser per dag och bokningsvillkor

I priset ingår daglig städning. Du betalar 20 % deposition via banköverföring och resterande belopp vid ankomst via bankkort och du kan avboka reservation utan avgift en månad före ankomst. Avbokar du senare än så återbetalas inte depositionen. Observera att kortaste vistelse för enskilda bokningar är 5 dagar och för gruppbokningar 7 dagar. Planera din vistelse i förväg: komplexet är populärt!

  • Maj och oktober: studio 75 euro, lägenhet 90 euro
  • Juni, juli och 16 till 30:e september: studio 85 euro, lägenhet 100 euro
  • Augusti och 1 till 15:e september: studio 90 euro, lägenhet 110 euro

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia, Mystras och Antika Messini.