Semester i Peloponnesos? Besök Stoupa och boka Villa Estia

Beskrivning

Oavsett om det är din första eller återkommande semester till Peloponnesos så är Stoupa och Villa Estia värd din uppmärksamhet! Nära till lokala bekvämligheter men med åtskild läge: här har du chansen att slappna av, lyssna på havets brus och fågelsång från olivlundarna samt njuta av spektakulära solnedgångar! ”Vi har alla, inom oss, ett centrum av stillhet omgärdat av tystnad”, citat av Dag Hammarskjöld.

Villa Estia är granne med två närliggande hus: Nostos (2- 4 personer) och Pontos (6 personer). Samtliga hus har tillgång till saltvattenpool och jacuzzi, samt stora terrasser med bekväma solstolar kring poolen. Vill du inte bada i poolen så finns en hemlig stig i närheten som går igenom doftande den olivlunden och leder dig till den välkända stranden Kalogria där romanen Zorba skrevs. Estia (Ἑστία) betyder “hem” på grekiska och så kommer du att känna dig: som hemma fast med ett bättre väder så klart. Smakfull inredning, välutrustat kök som kombineras med ett trevligt vardagsrum och egen terrass där ni kan avnjuta en frukost med utsikt.

Objekt ID: UST1806, Estia, 4 till 6 personer

I huset hittar du allt som kan tänkas behövas: fullständiga husgeråd, spis, kyl, frys, kaffebryggare, brödrost, tvättmaskin, strykbräda och hårtork. Utmärkt internetuppkoppling och tv med usb-port. Byte av handdukar och sängkläder sker var 3:e dag.  Bilen parkerar du bekvämt på området.
Bottenvåning

 • ett vardagsrum med öppenspis och en bekväm bäddsoffa som kan göras till två enkla sängar eller en dubbelsäng
 • en matsal
 • ett kök
 • ett förråd
 • en toalett

Övervåning:

 • två sovrum med dubbelsäng (eller två enkelsängar)
 • ett stort badrum

Priser och betalningsvillkor

Vid bokning betalas en depositionsavgift på 30% av totalpriset. Betalning sker via banköverföring. Resterande belopp betalas vid ankomst eller via banköverföring innan ankomst. Depositionsavgiften är återbetalningsbar vid avbokning senast 60 dagar innan ankomst. För längre bokningar tillämpas en speciell offert.

 • Nov-April: 140 Euro
 • Okt+Maj: 160 Euro
 • Juni+Sept: 180 Euro
 • Juli+Aug: 220 Euro

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Antika Messini, Olympia eller Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!